пʼятниця, 18 вересня 2020 13:16

Шахраї незаконно заволоділи нерухомістю на 27 мільйонів гривень

Шахраї незаконно заволоділи нерухомістю на 27 мільйонів гривень
До складу угруповання входило чотири мешканці Одеси, серед яких адвокат

В Одесі поліцейські викрили злочинне угруповання, що займалося незаконним заволодінням нерухомістю. Організатором банди виявився 35-річний одесит. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці вкрали банківський термінал, а гроші надіслали дружинам

"Зловмисники, використовуючи доступ до державних електронних реєстрів, а також інформацію, отриману від учасників ринку нерухомості, підшукували потенційних жертв. Зокрема, громадян, які розрахувалися за придбання квартир, але з різних причин не встигли зареєструвати факт набуття ними права власності на нерухомість", — йдеться в повідомленні.

Коли злочинці знаходили потрібний об'єкт, вони підроблювали та виготовляли необхідний пакет документів для набуття нерухомості у власність та, використовуючи підставних осіб, оформлювали на них квартири. Надалі майно продавалось на вторинному ринку добросовісним покупцям, а кошти від продажу розподілялися між всіма учасниками злочинної групи. За такою "схемою" зловмисники заволоділи 19 квартирами громадян в Одесі. За попередніми даними, вартість нерухомості сягає 27 млн грн.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання злочинців та в офісах. Вилучили гроші, комп'ютерну техніку, вогнепальну та холодну зброю, печатку нотаріуса РФ, підроблені паспорти громадян України та іноземних держав.

Злочинців затримали. У поліції відкрили кримінальне провадження за шахрайство. Підозрюваним може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

У Житомирі викрили угруповання, яке налагодило схему збуту лікарських наркотичних препаратів на території міста. Привласнення, зберігання та розповсюдження заборонених у вільному обігу засобів здійснювали співробітники медичних установ, спеціалізованих аптек та наркозалежні.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї незаконно заволоділи нерухомістю на 27 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути