пʼятниця, 26 квітня 2019 18:25

Шахрай викрадав гроші, призначені на лікування

Шахрай викрадав гроші, призначені на лікування
Кіберполіція спіймала шахрая. Фото: НП

Співробітники кіберполіції затримали шахрая.

Чоловік викрав 2,2 млн грн благодійних коштів, призначених для лікування дітей, повідомляє Департамент комунікації Національною поліції.

Шахраєм виявився 30-річний житель Кіровоградщини. Зловмисник знаходив жертв в соціальних мережах або телевізійних сюжетах про збір грошей на лікування. Наразі задокументовано близько 40 випадків його злочинної діяльності.

Зловмисник використовував різні способи викрадення грошей. За однією з схем він блокував роботу сім-карт потерпілих. Замінивши номер злочинець отримував доступ до мобільного банкінгу і знімав гроші з рахунку. Якщо сім-картка не була підв'язана ні до однієї з платіжних карт, шахрай входив до аккаунту потерпілого в Facebook. Використовуючи розділ "забув пароль", він міняв встановлений користувачем пароль. Потім продовжував листування з громадянами, які хотіли пожертвувати гроші, даючи підконтрольні реквізити для пересилання коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї продали уявних авто на 7 млн грн

Всі фінансові операції зловмисник записував на окремому аркуші паперу. Згідно з записів, тільки в однієї з сімей він викрав 50 тис. грн, призначених на лікування.

Працівники кіберполіції провели обшук за місцем проживання фігуранта. У нього вилучено мобільні телефони, комп'ютерну техніку, банківські картки, велика кількість сім-карт і блокнот із записами.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Злочинцеві оголошено про підозру, йому загрожує до 8 років ув'язнення.

У Києві затримали шахрайку, яка обкрадала пенсіонерів. Жінка спочатку влаштовувалася доглядальницею до літніх людей, входила в довіру, а потім грабувала.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай викрадав гроші, призначені на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути