пʼятниця, 19 лютого 2021 11:02

Шахрай обдурив людей на пів мільйона: що пропонував

Шахрай обдурив людей на пів мільйона: що пропонував
У Дніпрі викрили 34-річного чоловіка, який торгував неіснуючими меблями. Ошукав щонайменше 50 людей на півмільйона грн. Фото: npu.gov.ua

У Дніпрі викрили 34-річного чоловіка, який торгував неіснуючими меблями.

Підозрюваний створив та адміністрував сайт, де приймав замовлення на виготовлення меблів за умови передплати. Однак отримавши гроші від клієнтів – зникав. У такий спосіб він ошукав щонайменше 50 людей на пів мільйона грн, повідомили в департаменті кіберполіції Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробили 250 тис. грн: в'язні "продавали" із СІЗО через інтернет неіснуючі товари

"Чоловік створив власний вебсайт, де пропонував виготовлення меблів на замовлення, а також продаж готових меблів. Головною умовою купівлі була повна або часткова передплата. Для рекламування своїх послуг фігурант наповнив сайт фотографіями робіт, виконаних іншими компаніями. Після отримання грошей від клієнтів зловмисник не виконував взятих на себе обов'язків, а надалі – змінював номери телефонів", - розповіли в поліції.

Під час обшуків у підозрюваного вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки та банківські картки.

За шахрайство чоловіка можуть ув'язнити на 8 років.

У Харкові поліція викрила групу шахраїв, яка обдурила понад 150 осіб. Аферисти продавали неіснуючі дитячі меблі через Instagram. Довірливі користувачі переказували на банківські картки передплату в розмірі 50% вартості меблів. Протягом 2 місяців чекали на виконання замовлення. Після закінчення цього терміну адміністратор магазину затягував момент звернення ошуканих громадян до правоохоронних органів. Затримки пояснювали виробничими проблемами. Незаконним чином шахраї отримали більш ніж 600 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай обдурив людей на пів мільйона: що пропонував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути