вівторок, 21 серпня 2012 13:18

Із м'ясом хворої на сибірку корови контактували 28 людей - МОЗ

Із м'ясом хворої на сибірку корови контактували 28 людей - МОЗ
За тими, хто контактував із інфікованим м'ясом, встановлено динамічне медичне спостереження. Фото: kafanews.com

За інформацією Запорізького обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф у Запорізькій області, внаслідок епідемічного розслідування випадку смерті великої рогатої худоби від сибірки у селі Вознесенка Мелітопольського району 18 серпня, на даний час виявлено 28 осіб, які контактували з м'ясом загиблої від сибірки телиці, з них: 12 осіб мешканці села Вознесенка, 8 осіб - міста Мелітополя, 4 особи - села Костянтинівка, 4 особи — із села Кирилівка.

Про це повідомили у прес-службі МОЗ України.

За всіма контактними особами встановлено динамічне медичне спостереження 3 рази на добу. Стан контактних осіб задовільний.

"У Мелітопольській центральній районній лікарні в інфекційному відділенні перебувають на лікуванні 2 особи (із числа контактних). Постраждалим надається уся необхідна медична допомога у повному обсязі", - зазначили у прес-службі.

Серед осіб, що мали прямий контакт з інфікованим сибіркою м'ясом та всіх мешканців даних населених пунктів і жителів області, проводиться активна роз'яснювальна робота щодо попередження захворювання на сибірську виразку (виступи на телебаченні, радіо, розповсюдження пам'яток).

Зараз ви читаєте новину «Із м'ясом хворої на сибірку корови контактували 28 людей - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути