пʼятниця, 26 червня 2020 13:14

Рятувальники попереджають про нову загрозу для Карпат

Рятувальники попереджають про нову загрозу для Карпат
На Карпати насуваються нові грози. Фото:pixabay

26 червня згідно з попередженнями синоптиків, у Карпатах - грози, подекуди град та шквали, очікується підйом рівня води у річках.

Також 26-28 червня на рiчках басейну Прип'ятi очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1-0,7 м над рiвнями на 8 годину 24 червня, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій

"За інформацією Українського гідрометцентру 26 червня в Карпатському регіоні грози, вдень подекуди град та шквали 15-20 м/с", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Похмуро, але спекотно: погода в п'ятницю принесе тепло в Україну

Можливе подальше затоплення заплав, досягнення вiдмiтки початкового затоплення пасовищ, сiнокосiв бiля смт Любешiв.

Через проходження паводкової хвилі 26 червня, на річці Тиса очікуються підвищення рівнів води бiля міста Чоп на 1,2 -1,7м над рiвнями на 8 годину 25 червня, з виходом води на заплаву.

У верхів'ї Днiстровського водосховища бiля с. Рухотин Хотинського району Чернiвецької області 26 червня очiкується добiгання паводкової хвилi iз затопленням заплави, с/г угiдь, часткове затоплення прирiчкової iнфраструктури.

26-27 червня, в результаті проходження високого дощового паводку рівень води Дністра утримуватиметься на небезпечних відмітках початкового затоплення ділянок прилеглих до русла річки та може досягнути небезпечних позначок затоплення об'єктів у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області.

27-29 червня, внаслідок проходження дощового паводку на р. Дністер біля с. Маяки очікується підйом рівнів води на 0,2-0,5 м, внаслідок цього можливий вихід води заплаву, затоплення траси Одеса - Рені, городів та господарських об'єктів в с.Яськи, м. Біляївка (Одещина).

2-2,5 місячної норми опадів випало за 2 дні в Івано-Франківській обл. Негода зруйнувала 110 км автодоріг, 1850 м берегоукріплень та 90 мостів в Івано-Франківській обл.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники попереджають про нову загрозу для Карпат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути