четвер, 06 грудня 2018 09:31

Рятувальники не доїхали: родина з 6 людей залишилася без будинку

Рятувальники не доїхали: родина з 6 людей залишилася без будинку
На Чернігівщині родина із 6 людей залишилась без даху над головою через пожежу. Фото - ТСН

На Чернігівщині родина із 6 людей залишилась без даху над головою через пожежу. Їхнє майно вигоріло за 1,5 год.

Загалом у хаті на 100 кв. м жило 4 покоління: Галина Проценко, 2 її дітей, невістка, онук і бабуся. Пожежу першою помітила невістка, повідомляє ТСН.

"Прокинулася – нема світла. І кажу чоловікові, що нема світла і димом смердить. Він відкриває двері, а там дим, горимо вже", - пригадує жінка.

Пожильці викликали пожежників і самотужки почали рятуватися. На ґвалт збіглися сусіди та почали допомагати, але загасити вогонь відрами з водою було вже неможливо – палав дах, вилітали вікна. Рятувальники навіть не доїхали – 25 км із райцентру долали 1 год. і 40 хв. Коли вогнеборці прибули, гасити вже було нічого – від будівлі лишилися самі стіни. Пожежники лише констатували, що зайнялося у ванній, а ймовірною причиною стала проводка.

Начальник рятувального загону ДСНС пояснює, що саме у цей час у Прилуках горів 4-квартирний дерев'яних будинок, тому вийшла така затримка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 26-річна жінка загинула разом із сином

"Відділення наші, які чергують, були направлені на гасіння до Прилук. Коли отримали інформацію про пожежу в селі, враховуючи складні погодні умови – ожеледиця, туман... Все це вплинуло на проїзд автомобіля до місця виклику", - каже Олександр Кобзар.

Люди в селі обурені – кажуть, що траса була сухою, відрядити бодай одну машину можливість мала бути.

"Ми телефонували до Срібного, це 15 кілометрів – ще ближче, ніж Прилуки. Нам кажуть: ви не наш район, ми до вас не приїдемо", - кажуть селяни.

Вважають, що пожежна машина просто зламалася в дорозі, хоча самі рятувальники це заперечують. Погорільців поки що прихистили чужі люди. Незабаром родина очікує на поповнення. Куди йти з немовлям, родина просто не уявляє. У їхньому селі продаються хати, але 150 тис. грн родині підняти просто не під силу. Допомогу обіцяли орендарі землі, гроші збиратимуть селом, але цього на будинок все одно не вистачить.

У селі Вороніна, що біля Полтави, у подружжя Юлії Ткачук та Андрія Хоменка згорів будинок і все майно. Пожежу гасили 3 год. Зайнялася стара проводка.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники не доїхали: родина з 6 людей залишилася без будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути