Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 10:11

Розкрили справу про "викрадення" немовляти з пологового будинку

Розкрили справу про "викрадення" немовляти з пологового будинку
Марія Сергіюк, яка звинуватила лікарів у викраденні новонародженої доньки, вагітною не була та не народжувала наприкінці 2017 року, такі висновки експертизи. Фото - Високий Замок

На Рівненщині поліція розкрила справу, в якій Марія Сергіюк із села Підлозці Млинівського району звинувачувала медиків районної лікарні у викраденні немовляти. Вагітна не була і не народжувала останнім часом — такі висновки експертів. Правоохоронці закрили кримінальне провадження, бо факту злочину не виявили. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів Тарас Годюк, заступник начальника Млинівського відділення поліції.

"У медекспертизі зазначили, що жінка не народжувала і не була вагітною в грудні 2017 року. Проти жінки відкрили два провадження. Перше - за фактом неправдивого повідомлення про вчинення злочину, а друге - за фактом надання потерпілою неправдивих показів слідчому. В рамках провадження їй призначили психіатричну експертизу. Але вона відмовилася добровільно її пройти. Примусово змусити жінку пройти цю експертизу можна лише через суд. Це питання зараз вирішують", - каже Годюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція просить допомогти знайти матір мертвої дитини

Справа тягнулася із кінця грудня минулого року. Правоохоронці чекали остаточних висновків експертизи. Тепер медики, яких звинувачували, вирішують, чи позиватися проти Марії Сергіюк за наклеп.

"Ми ще не вирішили, чи позиватися. Порадимося у колективі і тоді оприлюднимо рішення", - каже заступник головного лікаря Млинівської центральної районної лікарні Володимир Боднар.

Якщо провину жінки доведуть, їй загрожує 2 роки обмеження або позбавлення волі.

33-річна Марія Сергіюк із села Підлозці ­Млинівського району Рівненської області заявила, що її новонароджену доньку 29 грудня торік викрали медики районної лікарні. На захист жінки встало усе село. Переконували, що бачили її вагітною. Марія Сергіюк на обліку в жіночій консультації не стояла, дитину не народжувала, стверджували у Млинівській районній лікарні. Свої доводи підкріплювали документами. У період, коли ніби-то жінка народжувала, вона лежала у неврологічному відділенні лікарні з підозрою на струс мозку.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили справу про "викрадення" немовляти з пологового будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути