четвер, 25 липня 2024 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни збільшили кількість штурмів. З початку доби 103 боєзіткнення - Генштаб

Росіяни збільшили кількість штурмів. З початку доби 103 боєзіткнення - Генштаб
Працює українська артилерія. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська штурмують позиції українських захисників.

Сили оборони України зривають підступні плани ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі і техніці. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

З початку доби відбулося 103 бойових зіткнень.

"Ворог найактивніший на Покровському напрямку, також збільшив кількість наступальних і штурмових дій на Курахівському та Времівському напрямках", - пише Генштаб.

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Веселе, Іванівка, Новоселівка Перша, Парасковіївка, Новожеланне і Яснобродівка.

Сили оборони стримують натиск ворога і відбили 18 атак, дев'ять боєзіткнень тривають.

Курахівський: ворог 14 разів атакував поблизу Красногорівки, Костянтинівки і Парасковіївки. Десять боїв завершено, чотири - тривають.

На Времівському напрямку тривають три атаки ворога біля Великої Новосілки. Десять російських атак наші захисники відбили у районах Костянтинівки, Водяного і Роздольного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР показало, як прилітає по російських "уралах" і "буханках" - відео

Росіяни обстрілювали з території Російської Федерації прикордонні населені пункти Сумської і Чернігівської областей.

Мінометних ударів ворога зазнали п'ять населених пунктів. Зокрема, Студенок, Нововасилівка, Славгород, Велика Писарівка та Олександрівка.

З боку російських міст Бєлгород і Шебекіно росіяни завдали 13 авіаударів по Харківській області з використанням 28 керованих авіаційних бомб. Російські терористи цілили у райони українських населених пунктів Веселе, Липці, Глибоке, Стариця, Вовчанські Хутори, Руська Лозова і Питомник.

На Харківському напрямку росіяни провалили чотири атаки поблизу Глибокого, а також дві атаки біля Вовчанська, де наразі триває одне боєзіткнення. Ситуація під контролем.

На Куп'янському напрямку ворог здійснив п'ять штурмових дій неподалік Стельмахівки, Петропавлівки і Степової Новоселівки. Один бій завершено, чотири - тривають.

На Лиманському напрямку окупанти атакували 10 разів позиції українських підрозділів біля Макіївки і Невського, а також у районі Серебрянського лісу. Наші захисники відбили шість ворожих атак, чотири - тривають.

На Сіверському напрямку впродовж дня ворог п'ять разів атакував поблизу Верхньокам'янського, Спірного і Миколаївки. У результаті боєзіткнень росіяни зазнали поразки.

Краматорський напрямок: противник здійснив вісім штурмових дій неподалік Іванівського, Часового Яру, Калинівки, Майського і Григорівки. Сили оборони відбили шість атак, дві - тривають.

На Торецькому напрямку окупанти вісім разів атакували біля Залізного, Нью-Йорка і Північного. П'ять боїв завершено, три - тривають.

На Оріхівському напрямку противник намагався прорвати українську оборону поблизу Малої Токмачки, Юрківки, Новоандріївки і Щербаків. Дві атаки - відбито, дві - тривають.

На Придніпровському напрямку ворог не мав успіху, тричі атакуючи оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра.

"Підтримуйте Збройні сили України. Переможемо", - звертається Генеральний штаб ЗСУ.

За 879 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 571 350 осіб, 16 039 броньованих машин, 8313 танків, 363 літака, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Позавчора на Покровському напрямку українські воїни збили російський літак Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збільшили кількість штурмів. З початку доби 103 боєзіткнення - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути