Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2022 15:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни оголосили завершення "евакуації" на Херсонщині – Хлань назвав причину
3

Російські загарбники розуміють, що не втримають лінію фронту на правому березі Херсонщини під натиском Збройних сил України.

І заявили про завершення так званої "евакуації" після того, як дуже потужно відпрацювала українська артилерія. Біля Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні уражено ворожі катери. Про це під час брифінгу 3 листопада розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає Gazeta.ua.

"Окупанти вчора ввечері оголосили про те, що так звана "евакуація" закінчилась. Вони оголосили про те, що пересування річковим транспортом заборонено для приватних осіб. Це окупанти оголосили одразу після того, коли українська артилерія відпрацювала дуже потужно", – сказав Хлань.

Він додав, що було уражено військові катери, які знаходилися біля Антонівського мосту й пересували платформи-пантони, на яких окупанти переміщували техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі експравоохоронці працюють на російських окупантів: катують і вбивають цивільних

Після дуже потужного удару по цих плавзасобах, у тому числі баржах, вони вже стали непридатними до використання.

Було уражено військові катери, які знаходилися біля Антонівського мосту й пересували платформи-пантони, на яких окупанти переміщували техніку
Фото: t.me/Tsaplienko
Було уражено військові катери, які знаходилися біля Антонівського мосту й пересували платформи-пантони, на яких окупанти переміщували техніку
Було уражено військові катери, які знаходилися біля Антонівського мосту й пересували платформи-пантони, на яких окупанти переміщували техніку

"Хоча сьогодні зранку колаборант Стремоусов (гауляйтер Кирило Стремоусов.Gazeta.ua) спочатку написав допис про те, що начебто "усе спокійно і усе під контролем". Але закінчив тим, що поки – і це ключове – що "поки лінія фронту ще тримається", – зазначив Хлань.

За його словами, навіть цей колаборант вже сам розуміє, що це вже незабаром закінчиться.

У тимчасово окупованому Херсоні з будівлі Херсонської облдержадміністрації окупанти зняли російський прапор. 3 листопада місцеві жителі зробили фото, на якому будівля ОДА вже без триколора. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Також повідомляють, що росіяни залишили свої блокпости в Чорнобаївці, Степанівці та Білозерці на Херсонщині, додав воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко.

Окупанти також оголосили евакуацію вже з лівого берега. Поки що обмежилися радіусом за 15 км від річки, прокоментував радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни оголосили завершення "евакуації" на Херсонщині – Хлань назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути