Ексклюзиви
понеділок, 02 січня 2023 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія понад пів сотні разів вдарила з авіації ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Росія понад пів сотні разів вдарила з авіації ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
За добу російські загарбники нанесли 51 авіаудар по Україні. Фото: lb.ua

Протягом минулої доби російські загарбники завдали 51 авіаційного удару по Україні.

Зокрема, застосували 44 іранські дрони-камікадзе. Всі вони були збиті підрозділами Сил оборони України, повідомляє вранці 2 січня Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог також здійснив 55 обстрілів із РСЗВ. Влучили окупанти, зокрема, і по дитячій лікарні Херсона.

"Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України. Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському напрямку. Намагається покращити тактичне положення підрозділів своїх військ на Куп'янському, Лиманському та Авдіївському напрямках. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках веде оборону раніше зайнятих рубежів. На Херсонському ‒ здійснює перегрупування військ, веде оборону та обстріли позицій наших військ та цивільних об'єктів вздовж лінії зіткнення", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілоти ЗСУ "привітали" окупантів запальними подарунками: відео

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Леонівка Чернігівської області, Вільна Слобода, Есмань, Катеринівка і Шалигине Сумської та Огірцеве, Вовчанськ і Новомлинськ на Харківщині.

Понад 15 населених пунктів ворог обстріляв на Куп'янському напрямку. На Лиманському напрямку ворожий вогонь зафіксовано неподалік Новоєгорівки, Площанки, Невського, Червонопопівки Луганської області та Тернів і Діброви Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстріляно також понад 15 населених пунктів. На Авдіївському під вогонь противника потрапили Водяне, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області. На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли Нескучне, Времівку, Велику Новосілку та Вугледар на Донеччині.

На Запорізькому напрямку з танків, мінометів та ствольної артилерії росіяни били у районах дев'яти населених пунктів. На Херсонському напрямку від ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Тягинки, Новотягинки, Понятівки, Дар'ївки, Садового, Станіслава та Херсона.

Унаслідок нічного обстрілу столиці 2 січня були пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури. Про це у понеділок повідомив міський голова Києва Віталій Кличко. У місті почались аварійні відключення електроенергії та знеструмлені деякі об'єкти теплопостачання.

1 січня вночі в окупованій Макіївці Збройні Сили України знищили базу, де перебували мобілізовані росіяни з Саратова.

Зараз ви читаєте новину «Росія понад пів сотні разів вдарила з авіації ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути