Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2011 10:57

Російський злочинець відкрив вогонь по донецьким міліціонерам

Російський злочинець відкрив вогонь по донецьким міліціонерам

21 жовтня співробітниками карного розшуку Калінінського райвідділу міліції міста Донецька був затриманий 24-річний громадянин Російської Федерації, підозрюваний у скоєнні крадіжок з автомобілів, який знаходився в міжнародному розшуку за скоєння вбивства у себе на батьківщині, в Росії. При затриманні злочинець чинив злісний опір і поранив одного з оперативників.

Як повідомили у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Донецькій області, події розгорталися наступним чином.

Близько 20.00 21 жовтня мешканка Донецька, яка скуповувалась в торговому центрі "Амстор", вгледіла на стоянці біля свого автомобіля підозрілого чоловіка, обличчя якого здалося їй знайомим. Їй здалося, що саме ця людина крутилася на автостоянці цього ж торгового центру 15 жовтня (цього року), коли з її автомобіля був вкрадений ноутбук. Про крадіжку жінка своєчасно написала заяву в міліцію. Побачивши підозрілого хлопця, потерпіла відразу ж подзвонила співробітникові карного розшуку, який займався оперативно-розшуковими заходами за фактом крадіжки її ноутбока.

Доповівши керівництву про здобутий сигнал, співробітник міліції зі своїм колегою попрямував на місце виклику для здійснення спостереження за підозрюваним. Незабаром до них на допомогу прибули ще троє оперативників. Підкріплення було вислано не випадково: була інформація про те, що в Донецьку промишляє ціла група автомобільних злодіїв-сканеровщіков.

Поки міліціонери вели спостереження, підозрюваний сів у тролейбус. Працівники міліції прийняли рішення затримати його на виході з транспорту - для встановлення особи. На зупинці громадського транспорту біля готелю "Атлас" чоловік покинув салон тролейбуса і почав швидко віддалятися, але міліціонери його наздогнали. Як тільки міліціонери пред'явили підозрюваному свої посвідчення, він, не виймаючи з кишені зброї, зробив два постріли. Один з оперативників був поранений. Але, тим не менш, поранений разом зі своїми колегами доставив затриманого в Калінінський райвідділ міліції.

У затриманого вилучено пістолет Макарова та патрони до нього. Встановлено, що затриманий є громадянином Російської Федерації та розшукується на батьківщині за скоєння вбивства.

За неофіційними даними, поранений співробітник карного розшуку відразу не помітив своєї травми, і лише в райвідділі виявив, що його сорочка стала мокрою від крові. Оперативника доставили в лікарню, де медики констатували проникаюче вогнепальне поранення і надали необхідну медичну допомогу, залишивши на стаціонарне лікування. Перевірка по даному факту проводиться прокуратурою Донецька.

Зараз ви читаєте новину «Російський злочинець відкрив вогонь по донецьким міліціонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути