пʼятниця, 07 грудня 2012 11:28

Російські поліцейські забили насмерть українця

Російські поліцейські забили насмерть українця
Причетних до інциденту співробітників тимчасово відсторонено від виконання службових обов'язків. Фото: ntv.ru

Офіцерів поліції підмосковного міста Щолкова підозрюють у побитті громадянина, який згодом помер, повідомили в обласному управлінні СК РФ.

"Трьох співробітників відділу боротьби з економічними злочинами та протидії корупції УМВС "Щолківське" підозрюють у заподіянні тяжкої шкоди здоров'ю громадянина, що спричинило смерть", - сказав представник 7 грудня.

За його словами, в ніч на 21 жовтня у Щолкові під час групового конфлікту на дорозі дістав травм і був госпіталізований громадянин України. Через два дні він помер.

"У грудні було з'ясовано, що до злочину можуть бути причетні троє співробітників міського відділу поліції. Наразі їх допитали як підозрюваних, їм обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд", - повідомило джерело.

Зі свого боку в прес-службі підмосковного главку поліції повідомили, що того дня оренбуржець 1985 року народження разом зі своєю дружиною-ровесницею і 30-річним приятелем, громадянином України, їхав у своєму автомобілі Volkswagen Golf Зарічною вулицею.

"Повертаючи на Пролетарський проспект, він не пропустив позашляховик KIA Sorento, що мав перевагу руху й у салоні якого перебували троє чоловіків і жінка", - сказав співробітник прес-служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії 50 хуліганів атакували дагестанців у Макдональдсі

За його словами, через певний час позашляховик перегородив дорогу, з машини вийшли троє чоловіків і побили водія та пасажирів Golf. У результаті українця госпіталізували до Щолківської лікарні, де в нього діагностували забій головного мозку.

"24 жовтня постраждалий від отриманих травм, не опритомнівши, помер. За цим фактом було порушено кримінальну справу за статтею 111 КК РФ (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що спричинило смерть). Оперативники встановили, що до нього можуть бути причетні співробітники поліції", - сказав представник поліції.

Він зазначив, що за цим фактом керівництво територіального управління призначило службову перевірку, наказом керівництва цих співробітників тимчасово відсторонено від виконання службових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Російські поліцейські забили насмерть українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути