Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2012 17:07

Російська яхта загубилася у Бермудському трикутнику

Російська яхта загубилася у Бермудському трикутнику
У п'ятницю, 13 липня, в судно під час шторму вдарила блискавка. Фото: nizovtsev.net

Російська яхта "Скорпіус", що здійснює навколосвітню подорож, заблукала в Бермудському трикутнику. Про це повідомляє прес-секретар експедиції Анна Суботіна.

У п'ятницю, 13 липня, в судно під час шторму вдарила блискавка, через що на яхті зламалося все навігаційне обладнання, крім системи ГЛОНАСС. Капітан "Скорпіуса" Сергій Нізовцев вийшов на зв'язок тільки через кілька днів, 16 липня, і розповів, що в результаті події моряки не постраждали. Він також зазначив, що екіпаж не впадає в паніку і не вірить у легенди про Бермудський трикутник і п'ятницю 13-го.

Тим не менш, розповів капітан, всі члени екіпажу під час грози спостерігали за вертикальними хмарами, схожими на туманну стіну, і величезними світлими колами над океаном, які зникали і з'являлись раптово.

При цьому вибратися з Бермудського трикутника "Скорпіус" не міг і до виходу навігаційної техніки з ладу. Морякам заважало постійна зміна напрямку і швидкості океанських течій через сильний вітер. Яхта навіть з включеним на повну потужність двигуном не може протистояти течіям і залишається на одному і тому ж місці - в районі 27 градусів 9 хвилин північної широти, 64 градуси 50 хвилин західної довготи.

Після Бермуд "Скорпіус" повинен попрямувати до Ісландії. Як повідомляється на сайті експедиції, екіпаж судна за 365 планує обійти Південний і Північний полюси, встановивши тим самим світовий рекорд - дві навколосвітні подорожі за один рік. Тривалість подорожі, протяжність маршруту і деякі ділянки шляху в разі успіху моряків також стануть світовими рекордами.

Зараз ви читаєте новину «Російська яхта загубилася у Бермудському трикутнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути