пʼятниця, 27 серпня 2021 14:55

Російська агентура намагалася зірвати "Кримську платформу"

Російська агентура намагалася зірвати "Кримську платформу"
СБУ викрила мережу ворожих інтернет-агентів. Фото: unsplash.com

У Херсоні кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще одну групу ворожих інтернет-агентів і запобігли новим спробам спецслужб РФ дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в південних регіонах України.

Про це в п'ятницю повідомили в пресслужбі відомства.

За завданням "кураторів" злочинці закликали через соцмережі до захоплення влади та зміни меж державного кордону нашої країни.

Окрім цього, російські спецслужби відпрацьовували агентам цільові інформаційні завдання із дискредитації "Кримської платформи", її учасників і результатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали пенсіонера-шпигуна збройних сил СРСР - СБУ

Для приховування протиправної діяльності агітатори публікували дописи від імені "лідерів громадської думки". За поширення деструктивного контенту щомісяця одержували гроші через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

"До ворожого осередку входили кілька місцевих жителів. Інформацію для "публікацій" отримували із пропагандистських інтернет-ресурсів РФ і сайтів незаконних збройних формувань так званих ЛДНР. Під час обшуків за місцями проживання злочинців виявили комп'ютерну техніку із доказами протиправної діяльності", - розповіли в пресслужбі СБУ.

Слідчі органів безпеки повідомили одному з організаторів групи про підозру в скоєнні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу. Матеріали кримінального провадження підозрюваного скерували до суду.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до правопорушення.

Також за матеріалами СБУ засудили двох ворожих інтернет-агентів, які виконували завдання "кураторів" із території Дніпропетровської та Хмельницької областей. Через соцмережі закликали до зміни меж державного кордону, зокрема приєднання південних і східних регіонів нашої країни до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ спіймала двох найманців окупантів

Під час обшуків за місцями перебування зловмисників виявили комп'ютерну техніку й засоби зв'язку із доказами незаконної діяльності.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що розповсюджувані ворожою агентурою тексти містили заклики до злочинів проти засад національної безпеки України.

Рішенням судів злочинців визнали винними в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

СБУ продовжує заходи із запобігання та викриття спроб інформаційно-підривної діяльності іноземних спецслужб проти нашої держави.

У Луцьку ліквідували потужну ботоферму, яка агітувала людей створювати "малоросії" та "новоросії" і приєднувати весь Схід України до "великої Росії".

Ботоферму фінансували представники РФ, повідомляє СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Російська агентура намагалася зірвати "Кримську платформу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути