Ексклюзиви
вівторок, 15 листопада 2022 23:04

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росії кажуть про мир, а вона – ракети у відповідь" – Зеленський зробив заяву про масовані обстріли України

"Росії кажуть про мир, а вона – ракети у відповідь" – Зеленський зробив заяву про масовані обстріли України
Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про масовані обстріли України. Фото: ОП

У вівторок, 15 листопада, ворог здійснив черговий масований ракетний удар по нашій країні.

Загалом 90 ракет. Уражені енергосистема, підприємства, житлові будинки. Про це під час відеозвернення наприкінці 265-го дня війни повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Та й коли це сталося? Одразу, як в Індонезії завершився перший день саміту "двадцятки" і найбільш помітні заяви прозвучали, основні зустрічі відбулися. Росії кажуть про мир, а вона – ракети у відповідь. Їй кажуть про глобальні кризи, які Росія ж і спричинила, а вона – іранські дрони у відповідь. Їй – 10 пунктів, щоб закінчити війну, а вона – по 10 ракет на кожен пункт про мир", – сказав глава держави.

Зеленський повідомив, що о пів на четверту ранку приєднався до саміту, щоб представити наші пропозиції, як відновити мир і міжнародний порядок. Світ почув Україну. Учасники G19 робили свої заяви.

"А потім у Москві вирішили, що можуть знову спробувати терором досягти того, чого дев'ятий місяць не можуть і не зможуть досягти", – додав Зеленський.

Президент України розписав, як сьогодні жили громадяни України.

15:24 – ракета, Київ. І по всій країні.
15:54 – ракета, Кропивницький.
15:56 – дві ракети, Кіровоградщина.
15:56 – ракета, Житомирська область. А ще – Франківщина, Рівненщина, Харківщина...
16:29 – ракета, Кривий Ріг
16:29 – ракета, Полтавщина.
16:35 – знову Житомирщина. Київщина, Львівщина, Одеська область, Миколаївщина. А ще – Волинь, Хмельницький, Тернопільщина... І знову Київ.

"Убиті й поранені люди. Мої співчуття рідним", – сказав український лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський терор пішов далі – Зеленський підтвердив удар по Польщі

Він додав, що в багатьох містах і районах нашої країни знову аварійні відключення електрики.

"Близько 10 мільйонів українців без світла. Найбільше – станом на цю хвилину – на Харківщині, Житомирщині, Київщині і Львівщині. Львів і деякі інші міста призупиняли постачання тепла... По всій країні проблеми зі зв'язком та інтернетом. Унаслідок ударів автоматика сьогодні відключила кілька атомних блоків на двох станціях – це прораховані наслідки, і ворог точно знав, що робить", – наголосив президент.

Він додав, що це відповідь від Росії – для Індонезії, Індії, Китаю та всіх інших країн, які говорили про те, що війну треба закінчувати. Росія каже світу, що хоче продовжувати. Відповідь тепер за світом.

Зеленський також подякував всім партнерам, які допомагають захищати небо.

"Зокрема, добре спрацювали сьогодні в нас системи NASAMS: із 10 пусків – 10 влучань. Станом на цю годину збито понад 70 ракет і 10 ударних дронів. Я дякую всім нашим американським і європейським друзям, хто допомагає нам забезпечувати такий результат", – сказав Зеленський.

Подякував глава держави і всім нашим воїнам повітряних командувань "Південь", "Центр", "Схід" і "Захід", а також підрозділам протиповітряної оборони Сухопутних військ.

"Дякую всім нашим рятувальникам, нашим енергетикам, які працюватимуть цілодобово, щоб відновити нормальне життя для українців. Відновлювальні роботи розпочалися по всій країні. Ми й це пройдемо. Ми все відновимо. Росія протиставляє себе світу. Росія програє на полі бою. Росія тероризує і нас, і всіх, до кого може дотягнутися. Зробимо все, щоб її зупинити!", – підкреслив Зеленський.

У вівторок, 15 листопада, російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України.

Повідомляється про вибухи у Харкові, Кривому Розі, Вінниці, Львові, Рівному, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Кропивницькому, Кривому Розі та прилеглих до цих міст областях.

Цього ж дня окупанти обстріляли Київську область та столицю України.

Українська ППО сьогодні збила 70 із 90 випущених російськими терористами ракет.

Але є ворожі влучання – пошкоджено 15 об'єктів енергетичної інфраструктури. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Росії кажуть про мир, а вона – ракети у відповідь" – Зеленський зробив заяву про масовані обстріли України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути