понеділок, 28 жовтня 2013 17:32

Росіянку з фотографіями Гітлера та Муссоліні не пропустили через український кордон

Поблизу кордону з Румунією прикордонники вилучили у 68-річної Таїсії з Росії фото німецького фюрера Адольфа Гітлера та італійського диктатора Беніто Муссоліні, які керували у Другу світову війну. Це сталося 26 жовтня, за 40 км від Чернівців на станції "Вадул – Сірет" під час проходження митного контролю у потязі "Софія-Москва". Фото росіянка приховала у рундуку нижньої полиці купейного вагону.

Жінка їхала з Болгарії додому. Везла три конверти з німецькими марками 1944 року та вісім фото з зображенням Муссоліні та Гітлера, де він спілкується з хлопчиком, датовані 1938-1942 роками.

"Жінка скоріш за все не знала, що такі речі треба перевозити з дозволу. Тобто вона повинна була мати хоч якісь документи на ці фото-листівки. У крайньому разі про них мала попередити прикордонників. Фото мала перевезти до себе додому, аби залишити у своїй колекції чи продати комусь із російських колекціонерів. Можливо, це справжні фото і мають історичну цінність," — каже начальник прес-служби Чернівецького Прикордонного загону Сергій Бровко.

Конверти та світлини вилучили. Проведуть експертизу, аби з'ясувати, чи це оригінал. Жінку відпустили додому.

 

Зараз ви читаєте новину «Росіянку з фотографіями Гітлера та Муссоліні не пропустили через український кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути