вівторок, 23 січня 2024 20:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни зменшили кількість атак - зведення Генштабу

Росіяни зменшили кількість атак - зведення Генштабу
Сили оборони України відбили 25 атак російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом доби Сили оборони України відбили 25 атак російських окупаційних військ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Запорізькому напрямках.

Вчора українські воїни відбили понад 50 атак окупантів. Про ситуацію на фронті повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українська авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки росіян, двох зенітно-ракетних комплексах і пункту управління окупантів.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, двох засобах ППО, дев'ятьом артилерійським засобам і радіоелектронній станції ворога.

Протягом доби відбулось 42 бойових зіткнення.

Ворог завдав 81 авіаційний удар і здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і близько 100 поранених цивільних, серед яких є діти. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, школи, спортивний комплекс та інша цивільна інфраструктура у Києві та Київській області, Харкові і Павлограді Дніпропетровської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція оголосила про артилерійську коаліцію для України

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили атаку біля Синьківки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

Лиманський: українські воїни відбили чотири атаки у районах Ямполівки, Торського Донецької області і дві неподалік Білогорівки, Серебрянського лісництва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили дві атаки біля Богданівки і Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

Авдіївський: наші захисники відбили чотири атаки поблизу Новобахмутівки, Авдіївки і вісім - у районах Первомайського і Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили чотири атаки південніше Червоного, західніше Вербового і Роботиного.

Ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби росіяни провалили сім штурмів позицій наших військ.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

За 698 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 377 820 осіб. Сили оборони України знищили 11 548 броньованих машин росіян, 6214 танків, 331 літак, 324 гелікоптери, 23 кораблі і катери та підводний човен окупантів.

Вчора ЗСУ відбили понад 50 атак на шести напрямках, на Мар'їнському відбили 21 атаку ворога.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зменшили кількість атак - зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути