неділя, 28 серпня 2022 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни запустили по Харківщині дві ракети з Бєлгорода

Росіяни запустили по Харківщині дві ракети з Бєлгорода
Близько опівночі 28 серпня російські окупанти атакували Харківщину з російського Бєлгорода. Фото: t.me/der_rada

Близько опівночі 28 серпня російські окупанти атакували Харківщину з російського Бєлгорода. Вони запустили дві ракети по регіону.

Вибухи пролунали в районі селища Травневе й міста Південне в Харківському районі. Попередньо – без постраждалих і руйнувань. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали Харків і мирне населення Богодухівського, Чугуївського, Харківського й Ізюмського районів. Пошкоджені житлові будинки, об'єкти промисловості, сталися лісові пожежі", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дніпропетровщину всю ніч обстрілювали з різної зброї: показали наслідки у фото

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в селищі Золочів Богодухівського району одна людина загинула. В селищі Донець Ізюмського району один поранений. В селищі Слатине госпіталізували ще одного пораненого.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії.

"Ворог намагався йти в наступ в районі села Довгеньке, але під вогнем наших захисників відступив з втратами", – повідомив Синєгубов.

Російські окупанти обстріляли зі ствольної й реактивної артилерії та завдали авіаударів по 12 містах і селах на Харківському напрямку.

Під ворожим вогнем опинилися Харків, Перемога, Протопопівка, Гусарівка, Слатине, Іванівка, Петрівка, Руська Лозова, Соснівка, Великі Проходи. З неба обстрілювали біля Гусарівки й Первомайського, зазначив Генеральний штаб Збройних сил України 28 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни запустили по Харківщині дві ракети з Бєлгорода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути