вівторок, 16 липня 2024 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вдарили ракетою X-59 по Чернігівщині і скинули 25 авіабомб на Харківщину - Генштаб

Росіяни вдарили ракетою X-59 по Чернігівщині і скинули 25 авіабомб на Харківщину - Генштаб
Вигляд ракети Х-59. Фото: mil.in.ua

У вівторок, 16 липня, російські війська завдали удару ракетою Х-59 по селу Голінка Чернігівської області.

З боку російських міст Бєлгород і Шебекіно росіяни завдали 12 авіаударів із використанням 25 керованих авіабомб по Харківській області. Ворог цілив у райони населених пунктів Липці, Вовчанськ, Ветеринарне, Стариця і Вовчанські Хутори. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Харківському напрямку росіяни чотири рази атакували оборонні рубежі наших підрозділів поблизу Вовчанська і Глибокого.

"Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Натомість, Сили оборони України зривають підступні плани ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці", - пише Генштаб.

З початку доби відбулося 65 бойових зіткнень.

На Покровському напрямку з початку доби російські окупанти здійснили найбільшу кількість спроб потіснити наших захисників із займаних позицій.

Сили оборони стримують натиск ворога і відбили дев'ять атак, тривають п'ять боєзіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР показало, як прилітає по російських "уралах" і "буханках" - відео

На Куп'янському напрямку ворог здійснив вісім штурмових дій. Шість боїв закінчилися, два - тривають.

На Лиманському напрямку окупанти атакували п'ять разів поблизу Невського і Макіївки. Українські захисники відбили чотири атаки, одна ворожа атака триває.

На Сіверському напрямку впродовж дня ворог сім разів атакував у районах Верхньокам'янського, Переїзного і Північного. Наші воїни відбили шість ворожих штурмів, триває одне боєзіткнення.

На Краматорському напрямку окупанти п'ять разів здійснювали штурмові дії. Сили оборони зупинили дві атаки росіян поблизу Опитного і Часового Яру. Три атаки тривають у районі Кліщіївки.

На Торецькому напрямку ворог атакував шість разів неподалік Північного, Торецька і Нью-Йорка. Чотири бої завершилися без успіху для окупантів, ще два - продовжуються, пише Генштаб.

На Курахівському напрямку ворог став активнішим - 12 разів атакував поблизу Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки ы Парасковіївки. Вісім боїв завершено, чотири - тривають.

"На Времівському напрямку окупанти двічі атакували позиції наших військ біля Водяного. У результаті боєзіткнень росіяни зазнали невдачі. На Оріхівському напрямку противник намагався прорвати українську оборону біля Малої Токмачки та Новоандріївки - успіху не мав", - повідомляє Генштаб.

"Підтримуйте українське військо. Переможемо. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб ЗСУ.

За 872 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 561 400 осіб, 15862 броньованих машин, 8227 танків, 361 літак, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

7 липня у Донецькій області українські воїни-зенітники збили літак окупантів Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вдарили ракетою X-59 по Чернігівщині і скинули 25 авіабомб на Харківщину - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути