субота, 19 листопада 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни скерували вогонь по Херсону та Чорнобаївці: перші подробиці обстрілів

Росіяни скерували вогонь по Херсону та Чорнобаївці: перші подробиці обстрілів
Артилерія російських загарбників вгатила по Херсону. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Минулої доби, 18 листопада, російські окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Дісталося від загарбників і Херсонській області. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 19 листопада.

"На Херсонському напрямку (ворог обстрілював. – Gazeta.ua) – з танків та артилерії в районах Антонівки, Берислава, Одрадокам'янки, Чорнобаївка та міста Херсон", – йдеться у зведенні.

На інших напрямках минулої доби загарбники також здійснювали обстріли.

На Сіверському напрямку атакували з мінометів та реактивної артилерії по районах населених пунктів Атинське й Нововолодимирівка Сумської області. На Слобожанському напрямку накривали з мінометів та ствольної артилерії по районах населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Охрімівка і Зарубинка на Харківщині.

На Куп'янському та Лиманському напрямках гатили з танків та всього спектру артилерії по районах населених пунктів Новомлинськ, Орлянка, Котлярівка, Крохмальне і Табаївка Харківської області. Новоселівське, М'ясожарівка, Новоєгорівка, Площанка й Невське на Луганщині та Торське, Андріївка і Берестове Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю: під завалами можуть бути люди

На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам'янське, Веселе, Зеленопілля, Курдюмівка, Майорськ, Нью-Йорк, Серебрянівка, Соледар, Спірне та Яковлівка на Донеччині.

На Авдіївському напрямку били з танків та артилерії різних типів по районах населених пунктів Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, і Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків та різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Богоявленка, Благодатне, Времівка і Вугледар на Донеччині та Кам'янське Запорізької області.

На Криворізькому напрямку – з танків, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Милове та Червоний Маяк.

Захисники України продовжують звільняти захоплені росіянами території. Щодня виганяють їх з 8–10 населених пунктів.

Найскладніша ситуація лишається на Донеччині. На Бахмутському напрямку тривають важкі бої. Успішніше українські воїни просуваються на Луганщині й Харківщині, вдало контратакують на півдні. Окупантів повністю вибили з правого берега Дніп­ра, зайшли до Херсона.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни скерували вогонь по Херсону та Чорнобаївці: перші подробиці обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути