Ексклюзиви
четвер, 13 жовтня 2022 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни рівняють із землею деокуповані села – Гайдай

Росіяни рівняють із землею деокуповані села – Гайдай
У деокупованих селах на Луганщині є мирні жителі. І окупанти про це знають, але все одно рівняють із землею звільнені населені пункти. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Луганщині.

Російські окупанти намагаються всіма силами зупинити наступ українських військових. Про деокупацію Луганщини розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 13 жовтня в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Російська армія розуміє, що втрачає території. Вони там окопуються, будують фортифікаційні споруди, заривають техніку, підривають мости й мінують все навколо. Ще й розстрілюють ці села деокуповані з артилерії, танків, з усього, що мають, рівняють із землею. Напевно, намагаються зупинити наступ українських військових", – сказав Гайдай.

У деокупованих селах є цивільні. Окупанти про це знають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авдіївку з Бахмутом смертельно обстріляли: нові фото воєнних злочинів РФ

"У цих селах небагато, але є мирні жителі. Залишаються там десятки людей, і вони (окупанти. – Gazeta.ua) це чудово розуміють. Бо нещодавно вони там самі були, тому чітко знають, де саме перебувають мирні жителі й скільки їх", – повідомив очільник області.

Для того, щоб увійти в деокупований населений пункт, чекають на команду від захисників.

"Ми підготували гуманітарні набори й комплекти для невеликих ремонтів, напоготові перебувають медичні й рятувальні бригади. Тож чекаємо на команду від військових, щоб увійти в той чи інший деокупований населений пункт", – додав Гайдай.

Окупанти на Луганщині змушують населення отримати паспорт Російської Федерації до 1 січня. Примушують не безпосередньо силою, а погрожують фактично залишити без грошей.

Росіяни дали населенню трохи більш як два місяці, щоб отримати паспорт РФ, заявив 12 жовтня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Та не попереджають, що в Україні за це посилили кримінальну відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни рівняють із землею деокуповані села – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути