Ексклюзиви
четвер, 17 серпня 2023 19:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни провалили спроби наступу на п'ятьох напрямках – Генштаб

Росіяни провалили спроби наступу на п'ятьох напрямках – Генштаб
Згоріла техніка російських окупантів. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти провалили спроби наступу на низці напрямків.

Водночас Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському і Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог провалив наступальні дії на Куп'янському напрямку в районі Синьківки Харківської області, на Лиманському – в районі Білогорівки на Луганщині, на Бахмутському – в районах Богданівки та Білої Гори Донецької області, на Авдіївському – в районі Кераміка на Донеччині.

Також росіяни провалили спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області, що на Шахтарському напрямку.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони стримують наступ російських військ в районах Мар'їнки та Красногорівки на Донеччині.

Українська авіація протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів і два по зенітно-ракетним комплексам ворога.

Також наші захисники знищили два ворожих ударних гелікоптери Ка-52.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, два склади боєприпасів і радіоелектронну станцію росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний, Буданов, західні генерали. Головком розповів про стратегічну зустріч

Протягом доби відбулось 24 бойових зіткнення.

Ворог завдав чотири ракетних і 37 авіаційних ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Вранці на Бахмутському напрямку ЗСУ знищили російський вертоліт Ка-52, а потім збили у Запорізькій области другий Ка-52 окупантів.

За 540 днів воїни знищили понад 256 050 окупантів, 8398 броньованих машин ворога, 4329 танків, 315 літаків і 314 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни провалили спроби наступу на п'ятьох напрямках – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути