пʼятниця, 01 липня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли Миколаїв з областю: є ракетний "приліт"

Росіяни обстріляли Миколаїв з областю: є ракетний "приліт"
Сьогодні, 1 липня, російські загарбники накрили ракетами Миколаїв з областю. Фото: ілюстративне, t.me/informator_UKR

Сьогодні, 1 липня, російські загарбники накрили ракетами Миколаїв з областю.

Є "приліт" по підприємству. У результаті ракетного удару жертв немає, зазначив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

"Ще одну ракету збила наша протиповітряна оборона", – повідомив він інформацію станом на 8:48.

Загалом за минулу добу російські окупанти обстрілювали Корабельний район Миколаєва реактивними системами залпового вогню "Смерч" із забороненими касетними снарядами. Потерпілих немає, повідомив Кім з посиланням на Оперативне командування "Південь".

30 червня після обіду росіяни накрили вогнем Інгульську громаду. У результаті обстрілів у деяких населених пунктах немає світла. За попередньою інформацією, потерпілих немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вбивають цивільних: Кириленко назвав цифру

Близько 4:30 1 липня обстрілів зазнала Широківська громада. Інформацію щодо постраждалих і руйнувань уточнюють. У Березнегуватській громаді також продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування.

У Миколаївському районі загарбники накрили вогнем чотири населені пункти. 30 червня з 16:50 на території Парутинського старостинського округу Куцурубської громади зафіксували обстріли касетними боєприпасами околиць села Парутине. Також учора близько з 20:55 обстрілювали село Засілля Первомайської громади, внаслідок чого загорівся нежитлове господарське підсобне приміщення.

1 липня обстрілів зазнали села Лимани Галицинівської громади та Стара Богданівка Радсадівської громади. Потерпілих немає.

У Первомайському районі близько 5:20 1 липня прогримів сильний вибух. Спрацювала ППО. Уламки ракети орієнтовно впали на межі з Кіровоградською областю. Пошуки тривають.

У Вознесенському районі день і ніч минули відносно спокійно.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські окупанти намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Зараз у Миколаєві ситуація небезпечніша, ніж три тижні тому. Російські окупанти збільшили обстріли міста. Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім 29 червня.

"Вони стріляють, щоб залякати місцеве населення і деморалізувати наших військових. Ми не можемо прорахувати, куди стрілятимуть окупанти, бо вони не дотримуються жодних норм ведення війни. Тому в Миколаєві зараз небезпечно", – сказав голова адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли Миколаїв з областю: є ракетний "приліт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути