неділя, 18 вересня 2022 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли Миколаїв з областю: під ворожим вогнем опинилися п'ять громад
3

Російські загарбники продовжують терор мирного населення Миколаєва та області.

За минулу добу ворожим обстрілам піддали п'ять громад. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім станом на 8:00 18 вересня.

17 вересня близько 23:05 Миколаїв зазнав обстрілів.

"За попередньою інформацією відомо, що постраждала цивільна інфраструктура. Одна лікарня та гаражний кооператив, де виникла пожежа. Також через обстріли зайнялася автівка. Детальну інформацію уточнюють. Попередньо без жертв і постраждалих", – зазначив він.

Також вчора зафіксовані обстріли в Очаківській громаді. Окупанти близько 13:37 влучили по відкритих територіях. Постраждалих немає.

Російські загарбники продовжують терор мирного населення Миколаєва та області
Фото: t.me/senkevichonline
Російські загарбники продовжують терор мирного населення Миколаєва та області
Російські загарбники продовжують терор мирного населення Миколаєва та області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брак води у Миколаєві – Кім зробив важливу заяву

"Вночі 18 вересня, з 00:30 ворог продовжив обстріли міста Очаків. Важких поранень зазнали дві людини. Пошкоджені житлові будинки. У деяких районах міста немає доступу до інтернету. 17 вересня ворог завдавав ударів по селу Червоне Воскресенської громади. Постраждалих немає", – написав Кім.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що на лінії розмежування. 17 вересня близько 11:00 обстрілів зазнали околиці станції Березнегувате. Інформацію щодо наслідків уточнюють.

17 вересня з 9:00 до 11:30 були обстріли за межами сіл Широке, Червона Долина й Поляна Широківської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

"Упродовж дня 17 вересня обстріли лунали на околицях села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих і руйнувань немає. У Вознесенському й Первомайському районах день і ніч минули відносно спокійно", – сказав очільник області.

За пів року російської повномасштабної агресії на Миколаївщині постраждали 1613 людей. З них 436 загинули, зокрема 11 дітей.

Пошкоджено майже 11 тис. об'єктів інфраструктури. З них понад 7 тис. – житловий фонд, зокрема багатоповерхівки. Нещодавно по Миколаєву противник випустив одразу понад 10 ракет із ЗРК С-300. Майже всі влучили в будівлі. Проблеми з електропостачанням сьогодні в 95 населених пунктах. Найбільше в районах активних бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли Миколаїв з областю: під ворожим вогнем опинилися п'ять громад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути