понеділок, 26 вересня 2022 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються відновити втрачені позиції – свіже зведення Генштабу

Росіяни намагаються відновити втрачені позиції – свіже зведення Генштабу
Генштаб повідомив новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти намагаються відновити втрачені позиції на окремих напрямках.

Також обстрілюють позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку та гатять по цивільній інфраструктурі та мирних житлових будинках. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 26 вересня.

"Існує загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України", – попередило командування.

Упродовж 25 вересня противник завдав п'ять ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснив понад 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Також ворог залучив чотири ударних БпЛА для ударів по об'єктах цивільної інфраструктури.

"Від ворожого вогню постраждало понад 40 населених пунктів. Це, зокрема, Куп'янськ, Краматорськ, Бахмут, Красногорівка, Мар'їнка, Кам'янка, Курахове, Павлівка, Запоріжжя, Нікополь, Очаків, Миколаїв та Одеса", – додали в Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині дрони-камікадзе влучили у військовий об'єкт: триває евакуація людей

На Сіверському напрямку фіксували прильоти в районі населеного пункту Олександрівка Сумської області. На Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Одноробівка, Ветеринарне, Гатище, Кам'янка, Голубівка та Сенькове.

На Краматорському напрямку зазнали ворожих атак Новоселівка, Щурове, Сіверськ, Григорівка, Білогорівка, Закітне, Діброва, Верхньокам'янське, Веселе, Роздолівка, Озерне та Спірне. На Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Кліщівка, Весела Долина, Яковлівка, Майорськ, Неліповка, Виїмка та Білогорівка. На Авдіївському напрямку – Авдіївка, Опитне, Первомайське, Новомихайлівка і Парасковіївка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали 18 населених пунктів. Серед них Єгорівка, Павлівка, Залізничне, Новоандріївка, Гуляйпільське, Гуляйполе, Успенівка, Новосілка, Времівка та Червоне.

На Південнобузькому напрямку від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали більш як 27 населених пунктів неподалік лінії зіткнення.

Днями російські окупанти скинули контейнери з отрутою на українських захисників. Ворог вдається навіть до такого, бо не має інших успіхів, заявили в Оперативному командування "Південь".

Дзеркальна відповідь на такі дії РФ неможлива, бо Україна дотримується норм міжнародних конвенцій. Але кожен такий випадок фіксується, щоб була реакція у міжнародних судах.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються відновити втрачені позиції – свіже зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути