Ексклюзиви
пʼятниця, 07 квітня 2023 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни мінують все довкола: жителів Енергодара попередили про небезпеку

Росіяни мінують все довкола: жителів Енергодара попередили про небезпеку
У тимчасово захопленому Енергодарі окупанти мінують територію. Фото: korrespondent.net

Мешканцям тимчасово захопленого росіянами Енергодара Запорізької області потрібно бути максимально обережними.

Російські загарбники на своїх інформаційних ресурсах хизуються тим, що мінують все довкола. Про це у Telegram повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

За його словами, загарбники вкривають мінами не тільки поля на Запорізькому напрямку, а й поблизу Енергодара. Небезпечно перебувати на прибережних територіях Каховського водосховища, в лісосмугах поблизу міста тощо.

"Чи говорить це про підготовку до оборонних заходів в очікуванні контрнаступу ЗСУ? Можливо, але безперспективно. Бо,враховуючи географічне розташування Енергодара ‒ доволі специфічне, і низьку перспективу ведення оборони рашистами на цій ділянці, їхні дії скорше свідчать про абсолютне нехтування безпекою людей, які перебувають там зараз", ‒ зазначив Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захистити станцію неможливо": Гроссі зробив заяву після візиту на Запорізьку АЕС

Навесні нова небезпека постає також перед власниками присадибних та заміських будинків і ділянок.

"Це стосується не тільки ризику наступити на міну на власному городі або по дорозі до нього, а й високої ймовірності під час обробки землі зачепити нерозірваний снаряд", ‒ наголосив Орлов.

Він також нагадав, що загарбники системно обстрілюють населені пункти Запорізької та Дніпропетровської областей.

"Вони роблять це із сусідніх сіл, з берегової лінії, промислових майданчиків міських підприємств та навіть з околиць житлових кварталів Енергодара. 9 років війни (а надто останній рік) показують, що головна мета країни-агресора ‒ знищити якомога більше українців будь-якими методами", ‒ додав Орлов.

Російські загарбники посилили репресії у тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області після того, як там підірвали авто з колаборантом Євгенієм Кузьміним. Так званого "заступника керівника" окупаційної "поліції" знищили 3 лютого. Він брав участь у тортурах мешканців міста та працівників Запорізької АЕС.

Ще восени російські окупанти в тимчасово захопленому Енергодарі на Запоріжжі почали проводити "перепис населення". Роблять це фактично примусом. Відмовитися від участі в "переписі" неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мінують все довкола: жителів Енергодара попередили про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути