понеділок, 10 жовтня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни мінують територію та підривають мости ‒ Генштаб

Росіяни мінують територію та підривають мости ‒ Генштаб
Російські загарбники стріляють із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники не припиняють обстрілювати прифронтові населені пункти.

Окупанти стріляють з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, повідомляє вранці 10 жовтня Генеральний Штаб Збройних сил України.

Так, на Сіверському напрямку обстріли були в районах населених пунктів Попівка, Старикове, Ворожба, Янжулівка та Миропілля. На Слобожанському напрямку били в районах Червоної Зорі, Ветеринарного, Стрілечої, Малих Проходів, Вовчанська, Кам'янки, Дворічної та Гріньківки.

"На Краматорському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії стріляли вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Першотравневе, Сіверськ, Макіївка, Новоєгорівка, Стельмахівка, Терни, Торське та Зарічне", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог на півдні рахує втрати: Генштаб повідомив гарні новини з фронту

А біля Сватового на Луганщині ворог підірвав залізничний та автомобільний мостові переходи.

На Бахмутському напрямку росіяни обстрілювали вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах Роздолівки, Серебрянки, Білогорівки, Верхньокам'янського, Зайцевого, Красної Гори, Соледара.

"Окрім того, окупанти замінували місцевість в районі Берестового", ‒ повідомляють у Генштабі.

На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли райони Авдіївки, Кам'янки, Водяного, Первомайського, Пісків, Красногорівки та Мар'їнки. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогневого ураження зазнали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Новопіль, Шахтарське, Малі Щербаки, Велика Новосілка, Малинівка та Мала Токмачка.

На Південнобузькому напрямку зафіксовано ворожі обстріли в районах понад 25 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення. Неподалік Дудчан ворог задіяв ударний БпЛА. Загалом на цьому напрямку окупанти близько 30 разів запускали безпілотники для ведення повітряної розвідки.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

Упродовж 9 жовтня наша авіація завдала дев'ять ударів по позиціях російських військ на південному напрямку, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 246 вогневих завдань. Вдалося знищити ще щонайменше 44 російських окупантів. Ворог також втратив: чотири танки; 10 одиниць автомобільної та іншої броньованої техніки; чотири міномети 120-мм калібру; дві реактивні системи залпового вогню "Град"; два безпілотники "Орлан-10".

На 9 жовтня вже звільнено від російських загарбників понад 1 170 квадратних кілометрів території на Херсонському напрямку. Українські військові продовжують просування як на східній частині фронту на Донбасі, так і на півдні, прорвавши позиції росіян на північному сході Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мінують територію та підривають мости ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути