Ексклюзиви
четвер, 26 жовтня 2023 19:16

Росіяни масовано атакували. Чим усе закінчилося, розповіли у Генштабі

Росіяни масовано атакували. Чим усе закінчилося, розповіли у Генштабі
Українські війська відбили велику кількість атак ворога. Фото: eastnews.ua

Сьогодні відбулось 45 бойових зіткнень.

Ворог завдав 14 авіаційних ударів та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Оперативна обстановка на сході та півдні України складна.

Авіація Сил оборони за добу завдала удар по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, та ще один - по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та артилерійський засіб противника.

Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Сирський дав завдання щодо Куп'янського напрямку

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Нова Гута, Волфине та Пожня Сумської області.

Куп'янський напрямок

Росіяни вели безуспішні штурмові дії у районах Синьківки та Іванівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали п'ять населених пунктів.

Лиманський напрямок

Наступальних дій росіяни не вели, продовжують перегрупування військ. Обстріляли чотири населені пункти.

Бахмутський напрямок

Українські війська відбили чотири атаки противника у районах Богданівки та Хромового Донецької області. Ворог намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили сім атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Сєверного Донецької області. Сили оборони відбили там 14 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Росіяни вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там відбили 13 атак ворога. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися близько 10 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог зберігає військову присутність, здійснює перегрупування сил. Був авіаційний удар у районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Штурмових дій ворог не вів, продовжує перегрупування військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка, Тягинка, Іванівка Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Львове, Тягинка, Микільське Херсонської області.

11 жовтня США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на $200 млн. Він повинен посилити системи ППО.

До пакета, зокрема, увійшли ракети протиповітряної оборони AIM-9M, обладнання протидії безпілотним авіаційним системам (c-UAS) та додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни масовано атакували. Чим усе закінчилося, розповіли у Генштабі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути