четвер, 11 січня 2024 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готуються до відновлення наступу на одному з напрямків - Сирський

Росіяни готуються до відновлення наступу на одному з напрямків - Сирський
Незважаючи на широкомасштабні наступальні дії росіян наші воїни на всіх напрямках міцно тримають оборонні рубежі і завдають ворогу значних втрат, сказав генерал Сирський. Фото: president.gov.ua

Російські війська готуються до відновлення наступальних дій на Сіверському напрямку.

Для цього ворог переміщує підрозділи "шторм" і здійснює формування штурмових рот. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

У районі Бахмута окупанти докладають усіх зусиль для виходу на рубіж каналу Сіверський Донець - Донбас. З півночі Бахмута ворог проводить штурмові дії у напрямку Богданівки, із залученням підрозділів "добровольчого корпусу", розповів генерал.

Росіяни намагаються створити сприятливі умови для наступу на Часів Яр і відновити втрачене положення у районах каскаду озер східніше Кліщіївки та Курдюмівки, для чого залучають підрозділи повітряно-десантних військ і мотострілецькі частини зі складу північного флоту, повідомив Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На рівні крейсера "Москва" - командувач ВМС ЗСУ розповів про історичний удар по окупантах в Криму

"Оперативна обстановка на сході залишається складною. Ворог продовжує наступальні дії на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках", - сказав генерал.

Окупанти не полишають спроб витіснити наші підрозділи з Куп'янського лісу і захопити Синьківку, маючи на меті блокування Куп'янська, повідомив Сирський.

"Завдяки діям наших оборонців ворог несе значні втрати. Попри це, намагається наростити зусилля насамперед за рахунок людського ресурсу", - розповів.

На Лиманському напрямку росіяни проводять наступальні дії з метою витіснити наші війська за річку Чорний Жеребець. Ворог здійснює інтенсивні артилерійські обстріли. Крім того переміщує з території Російської Федерації у цей район додаткові штурмові роти і проводить підготовку нових штурмових загонів у базових таборах. Також намагається проводити розмінування шляхів висування.

"Серебрянське лісництво продовжує залишатись одним із напрямків зосередження основних зусиль противника. На даному напрямку здійснюються безуспішні спроби атакувати наші позиції за підтримки бронетехніки у напрямках Діброва, Торське та Діброва, Ямпіль", - розповів генерал.

"Незважаючи на широкомасштабні наступальні дії ворога наші воїни на всіх напрямках міцно тримають оборонні рубежі та завдають ворогу значних втрат. Всі необхідні рішення наші командири приймають вчасно, ставлячи за мету ефективне ураження живої сили противника та збереження життя наших воїнів. Разом до перемоги. Слава Україні", - сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Протягом минулої доби Сили оборони відбили атаки окупантів на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 685 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 367 620 осіб. Сили оборони України знищили 11 238 броньовані машини росіян, 6050 танків, 329 літаків і 324 гелікоптери, 23 кораблів і катерів та підводний човен ворога.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються до відновлення наступу на одному з напрямків - Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути