Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2023 18:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готуються до наступу на окремих напрямках: Генштаб розповів подробиці

Росіяни готуються до наступу на окремих напрямках: Генштаб розповів подробиці
Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили три райони зосередження живої сили та пункт управління окупантів. Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог активно веде розвідку, а на окремих напрямках готується до наступу.

Незважаючи на великі втрати, продовжує спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Про це у середу, 1 лютого, повідомив Генштаб ЗСУ.

"Протягом доби противник завдав два ракетні (по цивільній інфраструктурі населених пунктів Слов'янськ та Краматорськ Донецької області) та два авіаційні удари. Здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 боїв та купа "200-х" – повідомили останні новини з Бахмута

Генштаб попередив, що загроза авіаційних та ракетних ударів залишається по всій Україні.

Водночас на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

"На полігонах республіки Білорусь триває підготовка військ противника. В той же час, у прикордонних з Україною районах, ворог утримує визначені підрозділи, не припиняє здійснювати мінометні та артилерійські обстріли по районах українських населених пунктів", – повідомили у командуванні.

У Генштабі додали, що підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили три райони зосередження живої сили та пункт управління окупантів.

Російські окупанти намагаються прорвати оборону Збройних сил України на Донбасі, але наші воїни дають відсіч, не дозволяючи ворогові просунутися. Російська армія продовжує наступ на східних ділянках фронту, свідчить свіжа карта, опублікована міністерством оборони Великої Британії 1 лютого.

Найважчі бої точаться зараз на Донецькому та Луганському напрямках. Росіяни намагаються атакувати в районі Сватового, Кремінної, Вугледара, Бахмута та Соледара. Попри концентрування у цих районах великої кількості живої сили ворога, українським військовим вдається відбивати атаки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються до наступу на окремих напрямках: Генштаб розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути