Ексклюзиви
субота, 16 квітня 2022 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни активно обстрілюють українські позиції - ЗСУ відбили 10 атак ворога на Донбасі

Росіяни активно обстрілюють українські позиції - ЗСУ відбили 10 атак ворога на Донбасі
На Донбасі ЗСУ відбили 10 атак ворога. Фото: Генштаб ЗСУ

Російський агресор намагається утримати захоплені території на Донецькому і Таврійському напрямках. Також зосереджує основні зусилля, аби взяти під контроль міста Попасна та Рубіжне, встановити повний контроль над Маріуполем.

Окупанти намагаються покращити тактичне положення, відновити боєздатність і поповнити боєприпаси. Росіяни продовжують обстріли на більшості напрямків, зазначив у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ в Facebook.

Ворог почав активніше обстрілювати позиції ЗСУ, аби нанести втрат, виснажити українських військових та підготуватися до можливих наступальних дій. Зокрема, на Сіверськодонецькому та Попаснянському напрямку російські загарбники постійно наносили удари по підрозділах наших військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непомітні і смертельно небезпечні - показали "подарунки" окупантів, залишені на Київщині

"Силами мотострілецьких підрозділів, у взаємодії з батальйоном однієї з приватних військових компаній, противник намагається покращити тактичне положення, просунутись вглиб населеного пункту Попасна. Успіху не має. В районі міста Торецьк ворог продовжує здійснювати періодичний вогневий вплив з метою виснаження наших військ. Здійснює підготовку до активізації бойових дій в районі Авдіївки", - повідомив Генштаб.

Минулої доби на території Донецької та Луганської областей бійці ЗСУ відбили 10 атак ворога та знищили три танки, один бронетранспортер, одну одиницю спецтехніки, два авто і три артилерійські системи, а також захопили бронетранспортер росіян.

Розпочалася 52-а доба, відколи РФ вторглася на територію України. Триває повномасштабна збройна агресія російських окупантів проти українців. Найактивніші бойові дії противника фіксують на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни активно обстрілюють українські позиції - ЗСУ відбили 10 атак ворога на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути