четвер, 09 червня 2022 15:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вдається до терору на захоплених територіях

Росія вдається до терору на  захоплених територіях
Росія намагається інтегрувати захоплені території. Фото: eastnews.ua

На окупованих територіях Росія продовжує тактику терору.

І не полишає планів провести референдуми й приєднати окуповані території України до Російської Федерації. Про це під час брифінгу 9 червня заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

"Нам відомо, що Кремль окупованими територіями вирішує свою продовольчу й демографічну задачі. Окупанти не полишають намагань провести референдум на окупованих територіях. Хоча їм поки що не вдалося це зробити. Бо українська держава працює та різними методами бореться з окупантами. І українці на місцях чинять опір ворогові", - сказала Маляр.

Тимчасово захоплені території постійно відвідують представники російської влади різних рівнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди, які були в блокадному Маріуполі, пройшли сім кіл пекла", - режисерка Ліза Татарінова

"Вони готують практичні дії з інтеграції нашої території до складу Росії. Намагаються робити те, що й 2014 року",- додала заступниця.

За даними Міноборони, українці на окупованих територіях страждають від дій окупантів. Але росіянам не вдається залучитися підтримкою наших громадян.

Російські окупанти планують вивозити мешканців тимчасово окупованого Херсона на "розчищення" Маріуполя в Донецькій області. Про це повідомила колишня омбудсменка України Людмила Денісова в Тelegram 5 червня.

"Терор, жорстоке й принизливе поводження з мирними жителями на окупованих територіях - це воєнний злочин, визначений статутом Міжнародного військового трибуналу й Римським статутом Міжнародного кримінального суду, і є порушенням норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни", - наголосила Денісова.

Зараз ви читаєте новину «Росія вдається до терору на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути