Ексклюзиви
вівторок, 01 серпня 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вдарила по Україні з землі і з повітря – зведення Генштабу

Росія вдарила по Україні з землі і з повітря – зведення Генштабу
Російська армія вдарила по Харкову дронами-камікадзе. Фото: ДСНС

Російська Федерація ігнорує закони та звичаї війни, використовуючи тактику терору. Агресор завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об'єктах.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою, повідомив уранці 1 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Протягом минулої доби ворог завдав дев'ять ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені цивільні, зокрема діти. Руйнувань зазнали житлові будинки", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районах Степного Сумської області та Удів на Харківщині. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищені ЗРК і "Сонцепьок": повідомили гарні новини з передової

На Куп'янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Дружелюбівки Донецької області. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку агресор завдав авіаційних ударів північніше Серебрянки та біля Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське і Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Нью-Йорка та Авдіївки. Продовжує обстріли населених пунктів, зокрема це Бердичі, Авдіївка, Первомайське та Карлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни з авіації вдарили в районі Вугледара, Благодатного та Старомайорського. У районі останнього здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення. Продовжує обстріли населених пунктів Водяне, Вугледар та Благодатне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. Ворог здійснив артилерійські обстріли населених пунктів, серед яких Мар'їнка, Побєда, Георгіївка та Гостре Донецької області.

Росіяни в ніч проти 1 серпня обстріляли Харків дронами-камікадзе Shahed. На місці вибуху виникла пожежа. Поліція Харківщини повідомила про щонайменше одного пораненого.

Зараз ви читаєте новину «Росія вдарила по Україні з землі і з повітря – зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути