середа, 07 грудня 2022 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія спокушає передишкою в боях" ‒ Зеленський застеріг світ від історичної помилки

"Росія спокушає передишкою в боях" ‒ Зеленський застеріг світ від історичної помилки
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що РФ робить все для продовження війни. Фото: president.gov.ua

Нині вже очевидно, що Росія програла у війні. Але російський диктатор Володимир Путін робить усе, щоб РФ продовжила воювати. Аби тільки не зізнаватися собі та іншим, що припустився історичної помилки.

Україна та вільний світ нині точно не мають змінювати свої цілі й обмінювати на якісь компроміси свої цінності. Про це під час виступу на церемонії нагородження Madeleine K. Albright Democracy Awards сказав президент України Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відеозверненні 6 грудня Зеленський подякував українським воїнам

За його словами, російська диктатура боїться визнати помилку та спокушає "передишкою в боях". Але вільний світ має повністю захистити свободу й гарантувати безпеку демократії.

"Той, хто почав неспровоковану та злочинну війну, повинен програти й понести відповідальність. Україна та світ мають отримати гарантії миру, стабільності та безпеки. Відзначаючи день наших Збройних сил, ми відчуваємо, що здатні це забезпечити. А отже, повинні! Будь-який інший варіант, окрім української перемоги, буде помилкою, і це треба чесно визнавати", ‒ наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що Україна й надалі потребує такого ж "міцного американського лідерства, яке бачимо протягом цих 286 днів і завжди".

У День Збройних сил України президент Володимир Зеленський побував на передовій на східному фронті. Там він поспілкувався з українськими воїнами та вручив державні нагороди, зокрема звання Героя України.

Президент Володимир Зеленський звернувся до воїнів Збройних сил України з нагоди їхнього свята. Вітальне відео президент записав у Слов'янську на Донеччині 6 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Росія спокушає передишкою в боях" ‒ Зеленський застеріг світ від історичної помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути