четвер, 04 серпня 2022 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розкручує фейки про голод в Одесі: в ОВА пояснили, навіщо

Росія розкручує фейки про голод в Одесі: в ОВА пояснили, навіщо
Росія розповсюджує фейки про начебто голод в Одесі та кілометрові черги за хлібом. Фото: pixabay.com

Росія розповсюджує фейки про начебто голод в Одесі й кілометрові черги по хліб. Неправдива інформація від ворога пов'язана з успішним початком реалізації так званого "зернового гуманітарного коридору".

Ці фейки не мають жодного підґрунтя, зазначив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук під час брифінгу 4 серпня. Про це передає Укрінформ.

"Російські фейки про голод в Одесі не мають жодного підґрунтя. Вони пов'язані з успішним початком реалізації так званого зернового гуманітарного коридору щодо експорту українського зерна. Перше судно з нашим зерном перевірили Туреччина, ООН і Росія, воно вже пройшло Босфор. Рухається в напрямку ліванського порту Тріполі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військове керівництво РФ планує заборонити звільнення особового складу

Зазначив, що зараз ще одне турецьке судно під прапором Ліберії рухається в напрямку Одеси, де теж його завантажать зерном. Це буде перше судно після 24 лютого, яке прибуде до одного з портів великої Одеси – "Чорноморська".

Також, за версією Братчука, ще однією метою фейків про голод в Одесі є посіяти панічні настрої. Попри те, що урожай буде меншим, ніж торік, його достатньо, щоб повністю забезпечити хлібом регіон і частину відправити на експорт.

"Сьогодні в Одесі є все, вона забезпечена повністю продовольством, працює Привоз (ринок. – Gazeta.ua), що є маркером того, як сьогодні живе Одеса й реагує на те, що відбувається", – наголосив Братчук.

На тимчасово окупованих територіях Росія працює в радянських традиціях пропаганди – розповсюджує друковану продукцію та листівки. Але попри великі зусилля, ворог зазнає поразки й на цьому фронті. Про це під час брифінгу 4 серпня розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Росія розкручує фейки про голод в Одесі: в ОВА пояснили, навіщо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути