субота, 09 грудня 2023 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ продовжують завдавати вогневого ураження ворогу на лівобережжі Херсонщини: головне зі зведення

ЗСУ продовжують завдавати вогневого ураження ворогу на лівобережжі Херсонщини: головне зі зведення
Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Фото: Генштаб

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області, продовжують завдавати вогневого ураження ворогу.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 45 бойових зіткнень, повідомив ввечері 9 грудня Генштаб ЗСУ.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили чотири атаки ворога в районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ворог штурмових дій не проводив, обстріляв близько 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 12 атак противника в районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 11 атак ворога в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали втрати росіян під Авдіївкою

На Мар'їнському напрямку, сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, здійснив вісім безуспішних атак на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку, сили оборони відбили дві атаки ворога, який намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили три атаки противника в районах Новопокровки та західніше Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Всього протягом доби ворог завдав ракетного та п'ять авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши керовану ракету Х-59, яку успішно знищено силами та засобами протиповітряної оборони України. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Водночас підрозділи ракетних військ ЗСУ завдали ураження по двох складах паливно-мастильних матеріалів противника.

Російські війська 8 грудня вели наступальні операції поблизу Авдіївки й захопили очисні споруди міста.

Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися до очисних споруд на південь від Красногорівки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела стверджують, що 7 і 8 грудня війська РФ просунулися в напрямку Новокалинового до околиць Авдіївського коксохімічного заводу на північний захід від Авдіївки та в промисловій зоні на південний схід від міста.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують завдавати вогневого ураження ворогу на лівобережжі Херсонщини: головне зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути