неділя, 23 жовтня 2022 16:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія отримала не лише Shahed ‒ у небі над Україною збивають й інші іранські дрони

Росія отримала не лише Shahed  ‒ у небі над Україною збивають й інші іранські дрони
Українські військові збили чотири ударні дрони "Мохаджер-6" іранського виробництва. Фото: wikipedia.org

Відколи Росія почала бити по Україні іранськими безпілотниками, ЗСУ "приземлили" майже три сотні дронів-камікадзе.

Але війська РФ використовують й інші дрони іранського виробництва. Про це під час брифінгу розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"З моменту першого застосування дрона-камікадзе в Куп'янську у Харківській області 13 вересня, станом на сьогодні ми вже маємо збитих 273 Shahed 136", – заявив Ігнат.

За словами його словами, Росія застосовує проти України дві модифікації Shahed ‒ 136 та 131. Остання ‒ дещо менше та має невелику бойову частину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран має понад 10 типів бойових безпілотників ‒ ЗСУ

Водночас українські військові збили ще чотири ударні дрони Mohajer-6 ‒ також іранського виробництва. Один з них вцілів, його розібрали й нині вивчають наші фахівці.

Відомо, що Qods Mohajer-6, або "Мохаджер-6" ‒ безпілотний літальний апарат для розвідки, спостереження, захоплення цілей і рекогностування. Безпілотник здатний нести корисне навантаження мультиспектрального спостереження та до чотирьох високоточних боєприпасів.

Mohajer-6 має максимальну злітну масу 600 кг, корисне навантаження ‒ 100 кг і дальність польоту ‒ 200 км. Він може досягати максимальної швидкості 200 км/год, перебувати у повітрі 12 годин і підніматися на висоту 5 486 метрів.

У Білорусі іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски іранських безпілотників. Групу іранських інструкторів помітили у селі Микулічі. Про це повідомив Центр національного спротиву.

За останні два тижні українські військові збили 85% іранських дронів-камікадзе Shahed-136, які випускає Росія по мирній Україні. Про це повідомив на брифінгу речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Росія отримала не лише Shahed ‒ у небі над Україною збивають й інші іранські дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути