вівторок, 17 січня 2023 18:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія намагається наступати на двох напрямках ‒ що відбувається на фронті

Росія намагається наступати на двох напрямках ‒ що відбувається на фронті
Основні зусилля російські загарбники концентрують на Бахмутському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія не відмовляється від своїх намірів повністю захопити Донецьку область в межах адміністративних меж.

Основні зусилля противник нині зосереджує на спробах наступу на Бахмутському напрямку. Веде також безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки. Про це ввечері 17 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загарбники намагаються покращити своє тактичне положення на Куп'янському та Лиманському напрямках. А на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках ведуть оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окреслив потреби ЗСУ ‒ Залужний вперше зустрівся з командувачем армії США

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін. Наступальних угруповань противника не виявлено. Республіка Білорусь продовжує підтримувати російську збройну агресію. Триває ротація російських підрозділів, що проходять підготовку на території Білорусі. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 13 населених пунктів", ‒ йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку противник обстріляв п'ять населених пунктів. На Лиманському напрямку з усього спектру артилерії росіяни били по районах Площанки, Червонопопівки, Кремінної, та Діброви Луганської області. Обстріляли також Терни і Ямполівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження від ворожої артилерії зазнали райони 12 населених пунктів. На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили шість населених пунктів, а на Новопавлівському – три.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 10 населених пунктів.

Ситуація у Бахмуті 17 січня залишається напруженою. Російські загарбники кидають усі сили на захоплення міста. При цьому окупанти несуть величезні втрати, розповів боєць ЗСУ Петро Волощенко з позивним "Стоун".

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку. Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Протягом доби нашими захисниками знищено ворожий літак Су-25. Про це у вівторок, 17 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається наступати на двох напрямках ‒ що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути