Ексклюзиви
неділя, 21 січня 2024 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія економить "Калібри" - у ЗСУ розповіли про небезпеку

Росія економить "Калібри" - у ЗСУ розповіли про небезпеку
Російські загарбники економлять крилаті ракети "Калібр". Фото: slovoidilo.ua

Росіяни нині економлять свої крилаті ракети "Калібр" через складнощі із логістикою, забезпеченням та інфраструктурним обслуговуванням.

РФ застосовувала ці ракети ще 3 січня. Тоді загарбники випустили три "Калібри", які знищила українська ППО. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах сказали, чи пов'язані масовані удари РФ з передачею Україні F-16

"Очевидно, що вони економлять цей вид ракет, тому що в них є складнощі з подальшою логістикою, забезпеченням і взагалі інфраструктурою обслуговування цих ракетних установок і завантаженням ракет. Адже все це в Севастополі, а перебазувати в Новоросійськ вони ще не спромоглися", - сказала Гуменюк.

Однак, за її словами, ракетна небезпека з моря існує.

"Небезпека є в тому, що кожен надводний ракетоносій, виходячи в море, несе на собі вісім "Калібрів" і готовий їх застосувати. Перебуваючи на базі, вони також становлять собою небезпеку, тому що можуть бути застосовані просто з рейду Новоросійська", - додала речниця.

Росія й надалі намагатиметься адаптувати свої удари дронами та ракетами, щоб прорвати українську протиповітряну оборону.

Загарбники продовжать застосовувати комбіновані атаки за допомогою різних ракет та ударних безпілотників, щоб послабити ППО та регулярно чинити тиск на українські протиповітряні сили. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росія економить "Калібри" - у ЗСУ розповіли про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути