Ексклюзиви
понеділок, 13 травня 2024 08:07

Російський наступ на Вовчанськ став наслідком політики Заходу - ISW

Російський наступ на Вовчанськ став наслідком політики Заходу - ISW
На Харківщині тривають важкі бойові дії. Фото: understandingwar.org

Наступ російських окупантів на Вовчанськ у Харківській області є наслідком "мовчазної політики" Заходу щодо неможливості використання ЗСУ наданих систем для ударів по військових цілях у РФ.

Зараз російські війська намагаються оточити Вовчанськ, наближаючись до міста через Бугруватку, Старицю й Ізбицьке та через Вовчанські Хутори. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог за добу втратив понад 30 танків і 1740 солдатів

На думку аналітиків, у разі захоплення будь-якого з цих населених пунктів, ворог може перерізати українські наземні лінії звʼязку до Вовчанська. При цьому загарбники частіше обстрілюють мости через прилеглі водойми, аби ізолювати українську оборону Вовчанська від інших районів.

За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, Вовчанськ став основним російським ударом на північному Харківському напрямку. Ворог хоче обійти населений пункт з південного заходу й півдня.

Він наголосив, що росіяни отримали "багато можливостей" через близькість Вовчанська до кордону з РФ. Зокрема, противник може проводити операції обмеженими силами й засобами для досягнення конкретного результату, може забезпечити контроль та вогневу підтримку без переміщення артилерії, швидко доставляти пальне й зброю на передову.

На Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється. Сили оборони продовжують відсіч збройної агресії Російської Федерації, повідомляє Генштаб.

Ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ. Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до п'яти батальйонів та не рахується із власними втратами.

Зараз ви читаєте новину «Російський наступ на Вовчанськ став наслідком політики Заходу - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути