понеділок, 09 травня 2022 08:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські запаси високоточних боєприпасів вичерпалися - британська розвідка

На початку вторгнення в Україну Росія публічно пропагувала свою здатність завдавати точних ударів та обмежувати побічну шкоду. Зазначали, що українські міста будуть у безпеці від бомбардування.

Однак російські запаси високоточних боєприпасів, імовірно, значно вичерпалися, повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди, яких завалило в будинку на Луганщині, перестали виходити на зв'язок - Гайдай

Це змусило використовувати легкодоступні, але застарілі боєприпаси, які є менш надійними, менш точними й легше перехоплюються. Найімовірніше, Росія намагатиметься замінити високоточне озброєння, яке вона вже витратила.

"Вторгнення Росії в Україну виявило недоліки в її здатності завдавати точних ударів великого масштабу. Росія піддала населені пункти України інтенсивним і невибірковим бомбардуванням, майже не звертаючи уваги на жертви серед цивільного населення", - ідеться в повідомленні.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Ранкове зведення розвідки Великої Британії щодо російського вторгнення в Україну
Ранкове зведення розвідки Великої Британії щодо російського вторгнення в Україну
Труднощі з командуванням і керуванням, а також погані показники росіян на передовій притягнули старших командирів на поле бою. Вони, імовірно, взяли на себе особисте керівництво операціями. Російські командири рідко делегують оперативні повноваження підлеглим. Незрозуміло, чи призвела присутність цих командирів на полі бою до вдосконалення або зміненої операційної концепції. Помилкові припущення щодо планування та невдачі в підтримці й далі підривають прогрес Росії.
Зараз ви читаєте новину «Російські запаси високоточних боєприпасів вичерпалися - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути