Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2022 23:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи обстрілюють Ізюм через відмову пропустити їх до Харкова

Російські терористи обстрілюють Ізюм через відмову пропустити їх до Харкова
Російські війська обстрілюють Ізюм за відмову пропустити їх до Харкова. Фото: Depo.ua

Російські війська обстрілюють Ізюм за відмову пропустити їх до Харкова. Там немає світла та води, також не працюють телефонний зв'язок і інтернет, а обстріли ведуться по цивільній інфраструктурі, адже в місті немає жодних військових об'єктів.

Ізюм наразі перебуває в найбільш критичному становищі з усіх міст області. Харків натомість перебуває під повним контролем Збройних сил. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у ефірі Радіо Свобода.

"На очільника міста виходили окупанти з пропозицією відкрити мости – там є декілька розвідних мостів – для того, щоб окупанти безперешкодно переправили свою техніку далі з логістикою в напрямку міста Харків. На що мер відмовився і всі містяни сказали: ні, це українське місто, і вони не будуть допомагати і сприяти окупантам у просуванні Україною. Після того почалися обстріли. Ставилися окупантами декілька ультиматумів: до 9 ранку одного дня, потім до 18 години наступного. Мешканці не погодилися, місцева влада не погодилася, і почалося фактичне знищення цього міста", – розповів Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ціна тварюки в базарний день - 40 тис. грн" - Венедіктова розказала про зрадника з Харкова

Синєгубов додав, що сьогодні (10 березня) дійсно було евакуйовано біля 2 тис. людей, за допомогою автобусів, 44 автобусами вивезли очільники області.

"Ми не змогли завезти туди гуманітарну допомогу в повному обсязі, яку запланували, а це три фури, біля 60 тонн. Ми завезли лише біля 10 тонн", – сказав він.

Очільник області анонсував продовження переговорів щодо ще одного зеленого коридору завтра для евакуації людей та доставки гуманітарного вантажу.

"Це продукти харчування, одяг, медикаменти, побутова хімія, тобто найнеобхідніше для людей. Для розуміння: місто фактично розділене на дві частини, перша частина, звідки ми сьогодні проводили евакуацію. Інша підконтрольна окупантам і звідти людей вони поки що не відпускають, хоча люди виявляють бажання евакуюватися", – розповів Синєгубов.

Голова ОВА запевнив, що ворог до міста Харкова не потрапить. Вони зрозуміли, що цю війну фактично програли, і перейшли до такого підступного обстрілу з артилерії, авіації, крилатих ракет.

Російські окупанти нанесли авіаудар під час евакуації мирних людей у місті Ізюмі на Харківщині. На щастя, ніхто з цивільного населення не постраждав. Під час евакуації жителів Ізюма тривали обстріли. Російська сторона не дотрималася умов "зеленого коридору" і продовжила атаку на мирне населення. Виїхали 44 автобуси. Евакуювали більше 1600 людей. Привезли гуманітарний вантаж із Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи обстрілюють Ізюм через відмову пропустити їх до Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути