четвер, 13 жовтня 2022 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи обстріляли Вовчанськ: Синєгубов розкрив перші подробиці

Російські терористи обстріляли Вовчанськ: Синєгубов розкрив перші подробиці
Протягом минулої доби з пораненнями госпіталізовано 62-річного чоловіка в Ізюмському районі та 59-річного в Куп'янському. Фото: t.me/synegubov

Ворог продовжує терор мирного населення Харківщини, обстрілюючи населені пункти неподалік від кордону з Росією та лінії зіткнення.

12 жовтня окупанти обстріляли Вовчанськ, а також населені пункти Чугуївського, Харківського, Куп'янського й Богодухівського районів, повідомив у четвер голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Тelegram.

"Минулої доби з пораненнями госпіталізували 62-річного чоловіка в Ізюмському районі й 59-річного в Куп'янському. Піротехнічні підрозділи продовжують розмінування області, за добу знешкоджено 523 вибухонебезпечні предмети. На жаль, в області високою залишається мінна небезпека", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив останні новини

Під час дорожніх робіт в Ізюмському районі загинули 28-річний і 21-річний працівники. Вони підірвалися на міні. В Ізюмському районі зазнали поранень, наступивши на міну, 62-річний і 55-річний чоловіки.

"Вкотре закликаю всіх бути максимально обережними, не заходити на узбіччя доріг і в лісосмуги, не пересуватися в тих місцях, щодо яких немає повідомлення про завершення розмінування", – наголосив Синєгубов.

У деокупованих Ізюмі та Балаклії на Харківщині виявляють багато мін росіян ПФМ-1. Це так звані "пелюстки", що заборонені усіма міжнародними конвенціями. Цей тип мін дуже важко виявити навіть металодетекторами.

Рятувальники закликали жителів деокупованих територій оминати траву, не ходити до лісу, пересуватися лише в перевірених місцях з твердим покриттям і розповідати дітям про небезпеку від боєприпасів.

Повертатися на деокуповані території Харківщини до повного їх розмінування може бути небезпечно, наголосила місцева влада.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи обстріляли Вовчанськ: Синєгубов розкрив перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути