неділя, 29 травня 2022 00:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські ракети прилетіли на вокзал Краматорська з окупованого Шахтарська чи Старобешевого - СБУ

Російські ракети прилетіли на вокзал Краматорська з окупованого Шахтарська чи Старобешевого - СБУ
Ракетний удар по вокзалу Краматорська, який забрав життя 61 людини, здійснили з окупованої території. Фото: "Укрінформ".

Ворожі ракети, які прилетіли на залізничний вокзал у Краматорську під час евакуації людей, прилетіли з окупованих міст Шахтарська, або Старобешевого.

Слідство за цим фактом ще триває, повідомив "Укрінформ" з посиланням на заяву прессекретаря головного управління СБУ Донецької та Луганської областей Галини Прищепи.

"Експертиза нам дала, що по траєкторії ракети летіли в секторі від 125 до 170 градусів. І ми подивилися по карті, там саме потрапляє або окупований Шахтарськ, або окуповане Старобешеве. Точніше ми сказати не можемо, тому що там між цими населеними пунктами 77 км", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний "приліт" у Краматорськ та Покровськ: Кириленко показав відео

За її словами, слідство закінчиться ще не скоро.

"Воно буде доволі довго тривати. Доки ми не спіймаємо якогось бойовика з того боку, і він не розповість, що був свідком обстрілу, що "Точка-У" стояла там-то, і ця установка випустила ракету, яка влучила по вокзалу", - сказала прессекретар.

8 квітня російські окупанти завдали удару по залізничному вокзалу Краматорська, коли майже 4 тис. людей чекали на евакуаційні потяги. Удар по вокзалу ворог здійснив російською ракетою "Точка У". Загинула 61 особа. З них - п'ятеро дітей. Поранена 121 людина.

Експертиза Служби безпеки України встановила, що російські окупанти влучили ракетою по вокзалу в Краматорську з окупованої території Донеччини.

Зараз ви читаєте новину «Російські ракети прилетіли на вокзал Краматорська з окупованого Шахтарська чи Старобешевого - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути