Ексклюзиви
неділя, 23 жовтня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські "мобіки" відмовляються воювати, їх тримають під вартою в Кремінній

Російські "мобіки" відмовляються воювати, їх тримають під вартою в Кремінній
Російських "мобіків", які після прибуття на передову відмовилися воювати проти України, затримали в Кремінній. Фото: wikiwarriors

Російських "мобіків", які після прибуття на передову відмовилися воювати проти України, затримали в Кремінній.

Лише в одному 488-му мотострілковому полку близько 70% мобілізованих після прибуття на передові позиції відмовилися воювати. Їх тримають під вартою на одному з підприємств у Кремінній, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахмут з Костянтинівкою накрили російським вогнем: кадри воєнних злочинів

"Дехто втік, решту утримують під охороною та намагаються під психологічним тиском повернути в стрій і відправити їх в атаку", – повідомив він.

Також повідомляють, що на півночі Луганщини почастішали випадки шантажу населення окупантами шляхом знеструмлення населених пунктів, що змушує деяких людей поступово залишити власні оселі.

"Водночас у Сіверськодонецьку вже збирають списки охочих заселитися в чужу домівку. Адміністрація пропонує квартири з усіма умовами. Опитування розпочали з вулиці Новікова", – написав голова ОВА.

Щодо бойових дій, то окупанти з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляли Стельмахівку.

Водночас авіація Сил оборони впродовж минулої доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох позицій зенітних ракетних комплексів ворога.

Підрозділи протиповітряної оборони збили гелікоптер Ка-52 й три БпЛА "Орлан"

Військовослужбовці ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів і п'ять інших важливих об'єктів ворога, зокрема одну радіолокаційну станцію.

На Луганщині в напрямках Сватового й Кремінної точаться важкі бої. Російські окупанти реактивною артилерією перетворюють звільнені Збройними силами України населені пункти на попіл, як Попасну.

Станом на середину жовтня в рамках мобілізації в Російській Федерації призвали близько 200 тис. осіб. Це приблизно 66% від заявленого плану. Такі дані української розвідки повідомила на брифінгу 20 жовтня заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Російські "мобіки" відмовляються воювати, їх тримають під вартою в Кремінній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути