середа, 25 жовтня 2017 11:06

"Роками не бачать нормальну їжу, живуть у жахливих умовах" - правозахисники про Одеське СІЗО

"Роками не бачать нормальну їжу, живуть у жахливих умовах" - правозахисники про Одеське СІЗО
В Одеському СІЗО перевірили умови утримання арештантів

Наприкінці серпня уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила про факти жорстокого поводження із в'язнями в Одеському СІЗО. Показала знімок арештанта зі слідами від кийків на спині. Генеральна прокуратура направила комісію для проведення перевірки. Змін у системі так і не відбулося, кажуть правозахисники. Про це йдеться на сайті "Сегодня".

В Одеському СІЗО за останній місяць сталося два самогубства і з незрозумілих причин помер арештант. Після численних ревізій в катівнях нічого не змінюється, нарікають правозахисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одеському СІЗО арештанта виявили мертвим

Капелан СІЗО Дмитро Краснобаєв розповів, що після попадання в ізолятор арештанти починають приймати наркотичні речовини. Роблять це регулярно і систематично, перевірки на це ніяк не вплинули.

Не помічає змін і правозахисник Олександр Орлов, якому довелося побувати в катівнях.

"Там ламають людей психологічно. Тиснуть, провокують конфлікти між ними", - говорить Орлов. За його словами, в ізоляторі роками не бачать нормальну їжу і живуть в жахливих умовах.

"Той сморід і гниль неможливо передати в жодному фільмі, - каже Орлов. - Нічого не зміниться, поки не поміняють людей, вихованих в цій системі".

В обласній пенітенціарній службі запевнили, що перевірки в ізоляторах проводяться після кожного надзвичайного випадку. Однак, що саме роблять в СІЗО для усунення порушень, досі не пояснили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СІЗО померла жінка, яка задушила 3-місячну доньку

Наразі в Міністерстві юстиції працюють над проектом реформування пенітенціарної системи, в якому планують розробити стандарти харчування, перевести надання медичних послуг під контроль Міністерства охорони здоров'я, а також збільшити зарплати співробітникам СІЗО.

В Одеському слідчому ізоляторі 39-річний арештант убив і розчленував інспектора денної зміни 34-річну Олену Порошенко. Все сталося у свинарнику, що діє при установі. Фрагменти тіла й одягу жінки знайшли у сміттєвих контейнерах.

Зараз ви читаєте новину «"Роками не бачать нормальну їжу, живуть у жахливих умовах" - правозахисники про Одеське СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути