вівторок, 05 березня 2013 14:02

Родичів підозрюваного у викраденні 8 мільйонів перевіряли на детекторі брехні

На допит до рідних навідувались працівники банку, у якому працював Олексій Голобородько. Його з колегою Владиславом Ткачем підозрюють у викрадені 8 мільйонів гривень з карток 90 пенсіонерів. Старшого рідного брата Максима Голобородька перевірили на детекторі брехні. Про це у інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua розповіла бабуся підозрюваного Тетяна Сахневич.

"З банку приїжджали двоє хлопців. Заходить начальник охорони, очі на мене вилупив і каже: "А ви хто? Як бабуся? Так ви ж паралізована!". Розпитали нас з Світланою і поїхали. А ми що знаємо? Він нам, що розказував? Один мені сказав: "Навряд чи ви їх побачите". Максима перевірили на детекторі брехні. З'ясувалось, він теж нічого не знає", - розповіла жінка.

Олексій Голобородько прописаний у місті Переяслав-Хмельницький Київської області. Там жив з матір'ю Світланою та бабусею Тетяною Сахневич. Останніх декілька років знімав житло у Києві. Працював у "ПриватБанку".

Автор: Фото Наталії Шестопал
  Олексій Голобородько прописаний у місті Переяслав-Хмельницький Київської області у цьому будинку
Олексій Голобородько прописаний у місті Переяслав-Хмельницький Київської області у цьому будинку

"Олексій влаштувався у банку працювати у охороні. Потім його перевели у менеджери. Щомісяця заробляв 5-6 тисяч гривень. Як міг таке вчудити, у мене не вкладається у голові", - розповіла його бабуся.

Олексій має освіту електрика. У соцмережі "В контакті" написав, що заочно навчається у миколаївському Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова. Брат Максим Голобородько економіст. Три роки тому теж працював менеджером у "ПриватБанку". Займався пластиковими картами клієнтів. Матір Світлана Голобородько працює продавцем у місцевому продуктовому магазині.

"Молодший у школі нормальний був. Вчителька його хвалила. Говорила, щоб ми не віддавали його до технікуму", - розповіла Сахневич.

Автор: Фото: vk.com
  Олексій Голобородько
Олексій Голобородько

Нагадаємо, 21 лютого у Києві 23-річний Олексій Голобородько з другом 23-річним Владиславом Ткачем з рахунків пенсіонерів викрали 8 мільйонів гривень. Готівку зняли за сім годин. Постраждали 90 пенсіонерів. Міліція досі не може їх знайти. Зникнення коштів з рахунків пенсіонери помітили не відразу. Один з клієнтів зателефонував у банк та заявив про нестачу на рахунку. У фінустанові почалась перевірка.

Зазначимо, що раніше таких злочинів в Україні ніхто не вчиняв. Особливість в тому, що клерки упродовж місяця збирали інформацію про клієнтів. Правоохоронці припускають, що хлопці навряд чи виїхали з міста. Пояснюють, як діяли підозрювані.  Жертвами аферистів стали пенсіонери, які погано розбираються у техніці безпеки зі своїми рахунками. Голобородько і Ткач обирали тих, в кого на рахунках великі суми. Знайшли людей у яких на рахунках було 30 тисяч гривень. За інформацією ЗМІ, одна з постраждалих зберігала навіть 200 тисяч гривень. Хлопці телефонували клієнтам, представлялись працівниками фінустанови, розпитували коди карток. Казали, що це необхідно для продовження терміну дії картки. Потім виготовляли дублікати. Щоб виготовити дублікати карток зазвичай використовують спеціальний верстат. Що було у хлопців - не відомо. У кінці афери хлопці пройшлися по міським банкоматам.

Пенсіонерам пообіцяли повернути вкрадені кошти. Постраждалі підписали з банком договір про нерозголошення інформації.

Зараз ви читаєте новину «Родичів підозрюваного у викраденні 8 мільйонів перевіряли на детекторі брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути