четвер, 08 листопада 2012 15:14

Рівненський злодій, який пограбував церкву, випадково сів у міліцейську машину

Рівненський злодій, який пограбував церкву, випадково сів у міліцейську машину
Злодії винесли з храму чашу для причастя та Євангеліє. Фото: Прес-служба МВС

У селі Завизів Острозького району на Рівненщині місцеві мешканці посеред ночі оточили церкву й не дали злодіям пограбувати храм. Селяни власноруч затримали одного крадія, а другий з переляку сам попав до рук міліції. Злодій, втікаючи випадково зупинив автівку за кермом якої був начальник Острозького міськвідділу міліції.

"Звернув увагу, що вулицями села кружляла з вимкненим світлом якась чужа машина. Потім вона зупинилася неподалік церкви. Думаю, покличу односельців і подивимося, що то за люди приїхали", - згадує Сергій Кадетський, голова Бухарівської сільради до якої відносять село Завизів.

Селяни взяли ліхтарик і прийшли на подвір'я храму. Вони помітили, що бокові двері церкви лежать на землі. Чоловіки оточили церковну територію й викликали міліцію. Однак, злодії встигли втекти з церкви. Люди обступили автівку на якій злодії приїхали в село. Через кілька годин один з крадіїв вийшов із хованки й потрапив до рук селян.

"А у долі, як-то кажуть, своє почуття гумору. Як з'ясувалось, один із зловмисників пробіг понад чотири кілометри полем до автодороги. Там, знесилений, зупинив перше авто, яке просувалось у нічній пітьмі. Благаючи про допомогу, він ускочив у автівку, яка зненацька зупинилась. За дивним збігом обставин, за кермом автомобіля перебував начальник Острозького міськвідділу Валерій Самчук, який і доправив втікача за адресою", - розповідають у службі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

Як з'ясували правоохоронці обидва затриманих крадіїв є громадянами Молдови. У міліції кажуть, що саме ці чоловіки на початку жовтня пограбували церкву в сусідньому селі. Тоді злодії винесли з храму чашу для причастя та Євангеліє. Слідчі райвідділу за фактом крадіжки та замаху на крадіжку порушили кримінальну справу. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Зараз ви читаєте новину «Рівненський злодій, який пограбував церкву, випадково сів у міліцейську машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути