субота, 04 червня 2022 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ зосереджує зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках

РФ зосереджує зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках
Основні зусилля російські загарбники зосереджують на територіях Донецької та Луганської областей. Фото: Генштаб ЗСУ

Основні зусилля російські загарбники зосереджують на територіях Донецької та Луганської областей - зокрема, Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні 4 червня Генштабу Збройних сил України у Facebook.

На Донецькому напрямку ворог обстрілює позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення. Веде вогонь з мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Також застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію.

"За підтримки артилерії, ворог веде штурмові дії в населеному пункті Сіверськодонецьк, посилив угруповання за рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу, у місті тривають бої", - додали в пресслужбі Генштабу.

Російські окупанти вели наступ у напрямку села Устинівка на Луганщині, успіху не мали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні країни

"На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, ворог веде наступ, успіху не має, за результатами вогневого ураження від українських підрозділів, відійшов", - зазначили.

На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог веде сковуючі та відволікаючі дії. На Лиманському напрямку, в районі села Старий Караван, окупанти намагаються взяти під контроль ділянку лівого берега річки Сіверський Донець.

На Слов'янському напрямку, аби знизити бойовий потенціал наших військ, російські загарбники обстрілювали з артилерії населені пункти Грушуваха, Тетянівка та Дібрівне. Проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Богородичне, успіху не мав. Вів безуспішний наступ у напрямку населеного пункту Вірнопілля, зазнав втрат.

"Темп просування ворожих підрозділів під час бойових дій на Донецькому напрямку низький, що зумовлено фізичним виснаженням особового складу і низьким морально-психологічним станом", - наголосили в Генштабі.

Російські окупанти не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та продовжують завдавати ракетних і авіаційних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури на території України. На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Зараз ви читаєте новину «РФ зосереджує зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути