Ексклюзиви
неділя, 13 березня 2022 21:35

РФ використовує проти України заборонену зброю: назвали види боєприпасів

РФ використовує проти України заборонену зброю: назвали види боєприпасів
Запалювальна бомба. Фото: Центр протидії дезінформації

Збройні сили РФ використовують заборонені види боєприпасів проти мирного населення України, а саме - запалювальні авіабомби, термобаричні боєприпаси, касетні боєприпаси та фосфорні боєприпаси.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль планує "денацифікувати" українську систему освіти

Російська авіація бомбить Чернігів осколково-фугасно-запалювальними авіабомбами ОФЗАБ-500. Це авіабомба із запалювальною дією, що прямо заборонена міжнародним правом.

На допитах пілот збитого над Черніговом Су-34 майор Красноярцев говорив, що завдає ударів по координатах без врахування наявності цивільних об'єктів і підтвердив використання для бомбардувань некерованих бомб ОФЗАБ-500.

Термобаричні боєприпаси прямо не забороняються, проте їх застосування жорстко регулюється міжнародними конвенціями ведення війни.

Касетні боєприпаси наприкінці польоту відокремлюються від хвостової частини із двигуном і продовжують летіти далі своєю траєкторією. Боєприпаси такого типу некеровані та свідомо неточні і ніколи не повинні використовуватися в населених цивільними особами районах.

Боєприпаси, начинені фосфором, використовуються ЗС РФ в 122-мм снарядах до гаубиць та реактивних снарядах до установок БМ-21 "Град". Білий фосфор, що містять фосфорні боєприпаси, у разі потрапляння на шкіру викликає важкі опіки. Також при вдиханні парів білого фосфору або при потраплянні в шлунково-кишковий тракт викликає гостре отруєння та має деморалізуючий вплив.

"Інформація, що викриває підготовку та злочинні методи ведення РФ війни в Україні, є важливими доказами для майбутнього міжнародного трибуналу над організаторами агресії проти України", - йдеться у повідомленні.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «РФ використовує проти України заборонену зброю: назвали види боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути